Tredobbelt Canada i Soling VM

Verdensmesterskapet i Solingklassen ble nylig avsluttet i Milwaukee, Ill. På det vinnende canadiske laget seilte Paul Davis, norsk bronsevinner fra OL i 2000.

Publisert

Interessen for Solingen holder seg godt i Nordamerika og særlig i Canada der Abbottfamilien i den lille byen Sarnia i Ontario lenge bygget verdens beste Solinger. Derfor var det ingen stor overraskelse at det var canadiske båter som dominerte da årets VM for Solinger ble arrangert rett over grensen til USA. Gledelig, sett med norske øyne var det at Paul Davis, Marianne Withs ektemann og tidligere norsk statsborger, deltok på den vinnende båten. Davis som har flere VM titler i Soling, var sammen med Herman Horn Johannessen og Espen Stokkeland på det norske laget som tok OL bronse i matchseiling for solingene i Sydney OL i 2000.

Veteranen Hans Fogh, sølvmedaljevinner i Flying Dutchman sammen med Ole Gunnar Pedersen bak Peder Lunde jr og Bjørn Bergvall allerede i 1960, tok sølv i dette mesterskapet også og ble beste skipper over 65 år.

Resultater:

1    Peter Hall, Paul Davis, William Hall  CAN  10   

2    Hans Fogh, John Finch, Gordon Devries    CAN   25   

3    Billy Abbott, Joanne Abbott, Tom Freeman    CAN  26   

4    Rudy den Outer, Gavin Lidlow, Ramzi Souli  NED  32   

5    Nelson Ilha, Paulo Lemos, Ribeiro Felipe Ilha BRA   37   

6    George Wossala, Maxi Koch, Gregor Bornemann HUN  50   

Powered by Labrador CMS