Hermann Tomasgaard sto for beste norske prestasjon på åpningsdagen
Hermann Tomasgaard sto for beste norske prestasjon på åpningsdagen

Sesongstart på Mallorca

Den europeisiske seilsesongen for OL klassene trekkes igang idag med den årlige påskeregattaen på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

So vanlig er det en stor norsk tropp som benytter denne anledningen til å tine opp musklene etter en seig norsk vinter. Norge stiller med båter i Finnjolle, begge Laserklassene, begge 49er klassene, Nacra og begge brettklassene.

Nye fjes i 49er

Jostein Aker/Jacob Undrum, Tønsberg Seilforening debuterer i internasjonal regatta, mens vi er spente på  hvilken fremgang brødrene Tomas Mathisen/Mads Mathisen, Risør seilforening har gjort etter mye trening i vinter. Første dag var dessverre ikke særlig oppløftende for våre seilere, henholdsvis 69 og 79 etter dagens seilaser.

Blant jentene i 49erFX mangler søstrene Ragna og Maja Agerup, mens Helene Næss og Marie Rønningen har vært i New Zealand og trent. De startet regattaen med 11. plass, fulgte opp med 9 og 16. Sammenlagt ligger Tønsberg jentene på 27. plass.

Anders Pedersen er med i toppen.
Anders Pedersen er med i toppen.

Finnjolleseileren Anders Pedersen hadde ingen god start på sesongen under EM nylig. Nå satser på nytt og håper på bedre flyt på Mallorca. Han ligger på 10. plass etter første dag med resutatene 8 og 15.

Laser, største klasse

Laser er den desidert største klassen på Mallorca med hele 180 båter. Fra Norge stiller Hermann Tomasgaard og Sigurd Tveit  KNS, mens vi denne gang ikke er er representert på kvinnesiden. Tomasgaard startet bra med 2. plass i den første seilasen.

To lag i Nacra 17

I den teknisk krevende katamaranen Nacra 17 som nå her kommet seg opp på foiler, stillert to nordske lag, Mathias Mollatt/Tiril Bue samt Nicolas Fadler Martinsen som for anledningen har med deg Eline Flotoft Einan.

Satsing i brett

Det satset fot tiden godt i brettklassene her hjemme og Sebastian Wang-Hansen har fått følge ev et knippe ubnge lovende seilere,  Arne Askvig, Endre Funnemark, Ola Bjørne og Arthur Ulrichsen. I dameklassen stiller som vanlig Maria Aadland Mollestad. Best av de norske herrene var Sebastian Wang-Hansen som åpnet med 15. plass. Mollestad ligger 47 etter første dag med 19. og 27. plass.