World Sailing Ranking

Tre norske lag blant de ti beste på verdensrankingen

Oppdaterte rankinglister ble publisert denne uken. Det er oppløftende lesning sett med norske øyne.

Publisert Sist oppdatert

Best av de norske er Finnjolle-seileren Anders Pedersen som nå er helt oppe på 4. plass på den siste listen, som ble publisert 1. mai. Han klatrer dermed fem plasser fra forrige gang og har brasilske Jorge Zarif, Jonathan Lobert, FRA og vinneren av verdenscupregattaen i Hyeres, Alican Kaynar, TUR foran seg på listen.

Anders Pedersen er på 6. plass i verdenscupen sammenlagt etter Miami og Hyeres og er dermed blant de 20 som er kvalifisert til verdenscupfinalen i Santander fra 4. til 13. juni.

Begge de to norske lagene i 49erFX, Helene Næss/Marie Rønningen og Ragna og Maia Agerup er topp ti på verdensrankingen, med henholdsvis 5. og 9. plass.

Næss/Rønningen er også på 4. plass i verdenscupen sammenlagt, mens Agerup-søstrene, som ikke seilte i Hyeres, er på 13. plass. Begge er kvalifisert til verdenscupfinalen.

En plass unna

En annen seiler som er finaleklar i verdenscupen, er brettseileren Sebastian Wang-Hansen. Han ligger på 19. plass så langt i verdenscupen, mens han på World Sailing Ranking ligger på 27. plass.

Også Mathias Mollatt kan pakke utstyret for Santander i juni. Han er 19 av de 25 som får delta her, mens Hermann Tomasgaard er én plass unna og må håpe på at en av de kvalifiserte seilerne trekker seg. På verdensrankinger er de to laserseilerne henholdsvis 34 og 47.

Ingen av de andre norske seilerne er per i dag kvalifisert til verdenscupfinale. Verken Radial-seilerne Tiril Bue eller Line Flem Høst er blant de 25 som får delta. Det er heller ikke Maria Mollestad i RS:X eller Nacra-seilerne Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen.