Verdifull Farr 40 erfaring for Team Bergen

Det ble ikke lett for Bergensseilerne å forsvare seieren fra treningsrergattaen før EM i Farr 40. Men verdifull erfaring sitter de igjen med, og skipper Sverre Valeur satser friskt videre mot regattaene i USA til vinteren

Publisert

Det har vært skiftende forhold og seilerne om bord på Bergensbåten har ikke nok erfaring i båten til å holde beste konkurrentene bak seg på banen.

-  Vi har hatt flere gode perioder og har ligget godt an flere ganger, men så kommer tabbene frem i merkerundingene og så er vi plutselig langt bak, sier Sverre Valeur, skipper på Team Bergen.

 

Farr 40 klassen samler noen av verdens beste seilere og  det har Team Bergen fått merke hver eneste dag på banen i Travemunde, Tyskland. Regjerende verdensmester Mascalszone Lation leder europamesterskapet, mens den norske båten ligger på en 8. plass når siste dag gjenstår.

-  Den harde konkurransen og seiling på høyt nivå er det som gjør denne klassen så interessant og gøy å seile i. Men når vi seiler mot toppede lag som har vært i klassen i årevis og mot skandinaviske team som har trent i klassen i to år, er det bare å ta hatten av og innrømme at vi har en vei å gå før vi kryper opp på seierspallen, sier en fightervillig kaptein.

 

Teamet har hatt god hjelp i Dave Scott fra North Sails i USA, som har coachet laget tre dager før racene og som følger regattaen fra gummibåt og filmer rundinger og andre situasjoner.

-  Her er det bare å trene og trene og justere seg inn til minste detalj sier en fighter villig Sverre Valeur som gleder seg til neste racet og som reiser til USA i vinter for å treffe sine Farr40 konkurrenter igjen.

Vinc enzio Onorato vant mesterskapet med «Mascalcone Latino» foran Giovanni Maspero i «Joe Fly». Team Bergen ble nr. 7 i mesterskapet, der det deltok 12 båter.

 

Powered by Labrador CMS