Hanse med ny salgskonstellasjon i Norge

– Verftets vekst gjorde det nødvendig

– Verftets vekst gjorde det nødvendig

Hanse Yachts har kastet om på salgsleddet sitt i Norge, og har gjennom en samordnet virksomhet i Norge og Sverige organisert salg og service gjennom det heleide selskapet Fjord AS. – Verftets store vekst krevde en endring, sier daglig leder Per Witte.

Det betyr at den tidligere norske importøren, Nelson Marine AS, nå kun er distributør av Hanse-verftets modeller på Vestlandet. Rune Strømquist i Nelson Marine AS er imidlertid blitt styreformann i Fjord AS, og spiller som sådan en sentral rolle i import-selskapet.

SAMTALEPARTNER. – Rune vil imidlertid ikke ta del i det daglige arbeidet, men være min støttespiller og samtalepartner, sier Per Witte, som er daglig leder i Fjord AS. Han var tidligere partner i Bryggan i Väst AB, som var svensk Hanse-importør.

Ansvarlig for salget av Hanse og Moody i Norge vil nyansatte Fredrik Larsen være.

NY SALGSANSVARLIG. – Fredrik Larsen har lang erfaring med marinaprodukter og er en dyktig seiler med stor kompetanse, sier Witte til SEILmagasinet.

Witte ser på den nye konstellasjonen som en naturlig konsekvens av Hanse-verftets store ekspansjon.

HØYT TEMPO, STORT VOLUM. – Hanse-verftet tempo når det gjelder utviklingen av nye modeller og det store volumet det nå er snakk om, gjør det vanskelig for små enkeltstående importører å kunne tilby visning av hele spekteret av modeller. Gjennom en samordnet drift vil kunne ha en større flåte av demonstrasjonsbåter å rutte med, sier han.

Han fremhever også at ved å slå kreftene sammen vil man kunne ha flere servicefolk og flere servicebiler i drift enn tidligere, og han mener kundene har alt å tjene på den nye importløsningen for Norge og Sverige.

TETTERE PÅ. Han ser det også som positivt at import-selskapet er 100 prosent eiet av verftet.

– Da kommer vi tettere på ledelsen i firmaet, og den input og de tilbakemeldingene vi får fra kundene vil få en kortere vei  – noe som vil kunne få betydning for løsninger om bord og kommende modeller, sier han.

HAR FLYTTET. Omkalfatringen har betydd at Hanse-båtene nå er flyttet tilbake fra Vollen til Leangbukta, og allerede denne helgen, hvor det vil være åpent hus hos alle aktørene i Leangbukta, vil mesteparten av modellspektert være på plass.

– Vi stiller ut Hanse 350, 370, 400 og 430, pluss Moody 41 Classic og Moody 45 DS, sier Rune Strømquist til SEILmagasinet.

VIKTIG MARKED. Tilsammen er det svenske og det norske svært viktig for Hanse Yachts, der Norge har vært «storebror».

– Har vi solgt 70 båter, er det blitt solgt 100 i Norge, sier Witte om styrkeforholdet.

– Akkurat nå ser jeg også lysest på situasjonen i Norge. Den svenske kronen har utviklet seg dårligere mot euro enn den norske, og det vil nok prege salget fremover, mener han.