Her merkes «Årets grunne»
Her merkes «Årets grunne»
Her merkes «Årets grunne»
Her merkes «Årets grunne»
Her merkes «Årets grunne»
Her merkes «Årets grunne»

Her merkes «Årets grunne»

Seilas og Kystverket har i samarbeid med If forsikring merket Kultane ved Bolærne.

Publisert Sist oppdatert

MERKING: Å sette opp fire jernstenger er en krevende jobb. Alle fotos: Kystverket.

I sommer inviterte vi leserne til å å sende inn sine tips om stygge grunner som burde merkes. Vi fikk mange mail, og til slutt var det undervannsskjærne i det nylig åpnede farvannnet ved Mellom-Bolærne som gikk av med «seieren». Etter å ha befart området konkuderte Kystverket raskt med at det måtte mer enn én jernstang til.

 – Det har nå blitt satt ned fire jernstenger med toppmerke, så vi anser «Årets grunne» som ferdig merket, sier Steinar Jessen i Kystverkets Havne- og farvannsavdeling.

    Arbeidet med å merke grunnen nordøst for Kultane ble utført av Kystverkets fartøy «M/S Oljevern 03», og startet 27.oktober. Etter befaring ble det raskt avdekket behov for mer enn ett merke for å gjøre en trygg merking av den omtalte grunnen.

Flere tips

Selv om avstemningen er ferdig, får vi fortsatt inn tips og presiseringer av grunner.  Ketil Kohmann fra Ås har sendt oss følgends mail angående grunnene ved Neskrakk og Bilkrakk, som han mener enkelte har problemer med å skille fra fra  hverandre. 

– Neskrakk kan være skummel – men den staken som Onsdagsregattan i Son bruker som rundingsmerke er Bilekrakk, og ikke den nordre på Neskrakk.

        Derfor– en stake på eller øst for grunnen ved Neskrakk vil gjøre lettere å skille områdene fra hverandre også. Ser man den røde staken øst for eller jernstake på grunnen, er Neskrakk identifisert, skriver Kohmann.

 

Vet du om en grunne vi burde skrive om?

Send mail til linn@seilas.no