Kamfjord tipset om «Årets Grunne»

X-34 -seileren Nils Kamfjord tipset oss om grunnene ved Mellom-Bolærne, som er kåret til «Årets grunne».

Publisert Sist oppdatert

NILS KAMFJORD: Tipset oss om grunnene ved Bolærne. T.H: GOD BUTIKK: F.v: Hans Olav Bjune, Geir Sande, Morten Solgaard og Steinar Knudsen ved Vallø Motor med nok en ødelagt propell.

If forsikring, Kystverket og leserne i Båtlivs søsterblad Seilas har i sommer kåret «Årets grunne» på nett. Av tipsene vi fikk inn var det de umerkede grunnene ved Mellom-Bolærne som ble utpekt til de skumleste. Grunnene vil nå bli merket, og  Nils Kamfjord får en Ericsson-bag i premie for å ha sendt oss tipset.

– Etter at området ble åpnet for allmennheten har trafikken eksplodert. Det er mange propeller som legges igjen ved «Kultene» syd for Kongshavnsund, påpeker Nils Kamfjord. Han har tilholdssted på Fjærholmen, og er oppvokst i nærmiljøet. Kamfjord påpeker samtidig at alle de tre Bolærne-øyene nå er i flittig bruk og er en stor berikelse for området.

I tillegg til grunnen ved Bolærne fikk vi mange nyttige tips om grunner og skjær som leserne mener ikke er godt nok merket. Samtlige av tipserne gjaldt grunner i Oslofjorden. Disse kan du lese mer om i Seilas  8, som er i salg fra midten av oktober.

Vet du om noen farlige grunner langs vår lange kyst, vil vi gjerne høre om dem. Send mail til tips@seilas.no

Vis større kart