Veteraner i debutbåt mot ungdom i gammel Farr
Veteraner i debutbåt mot ungdom i gammel Farr

Veteraner i debutbåt mot ungdom i gammel Farr

Knut G. Heje kunne ikke vå en stort bedre start på debutseilasen med sin splitter nye X44P «TooBonita». Etter alt å dømme leder de klassen for de største LYS båtene, men ungdommen i «Ventelo Norsteam» gir dem kamp.

Publisert

For X-importøren Otto Backe er dette en vinnende situasjon uansett hvilken av disse båtene som ender først i mål. Backe er mannskap på Hejes nye superracer fra X-Yachts som nå er tvers av Store Færder. «TooBonita» ligger tett bak «Ventelo Norsteam», men er trolig foran på korrigert tid. Norsteam båten, en Farr 40 er eid av Backe som generøst har lånt bort båten til Norsteam etter at deres Farr 51 ble totalskadd i Bergen i vinter. «Ventelo Norsteam» seiles nå av de andre kullet Norsteam seilere, og har Per Chr. Bordahl som skippert.

«Wolfpack» ex «Fram XVI» ligger først i feltet og har allerde fundet Tristein. Vinden har nå dreid vestlig og «Wolfpack» som har Peer Moberg som skipper for anledningen er på full fart mot mål under fokkeslør. Trolig er båten inne i løpet av to timer, og mye tyder på at båten kommer til å vinne klassen, om ikke over all.

Bak «Woolfpack» er «Camilla» og «Al Capone» nærmest. Deretter følge et par flerskrogsbåter foran «Ventelo Norsteam», den danske Swan 45 «Tarok», «TooBonita» og «More Chaos». Alle Landmarkene og «Flirt» ligger bak.

Powered by Labrador CMS