Montering avr toalett-lås

Vi tar drittjobben...

Tilbakeslag i toalettet kan være både irriterende og farlig. Jabsco pumpetoaletter leveres nå med toalettlås. Men du trenger ikke skifte hele toalettet for oppgradering.

Publisert

De nye toalettene fra Jabsco har allerede vært på markedet en stund, men de fleste som har Jabscos manuelle toaletter i båter som er mer enn 1–2 år gamle, har det gamle systemet. 

De nye pumpehusene for toalettene har en spesiell låsemekanisme som gjør at spylevannet ikke renner tilbake og fyller opp toalettbollen med udelikat vann. Eller enda verre; at vannet spruter utover skott eller dørk. I aller verste fall kan båten bli fylt med vann. Dette kan skje om septiktankens øverste del ligger høyere enn toalettet om bord, eller om man får en heverteffekt ved kraftig sjøgang. Det kan også bli en høyst uønsket oversvømmelse på toalettrommet dersom septikslangen går direkte til en bunnventil som ikke er tett eller ikke stengt. 

Et slikt direkte utløp uten septiktank er ikke tillatt i fritidsbåter, men dessverre er det fortsatt slik i en del båter. Ikke minst i litt eldre båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS