«Victoire» tok totalseieren
«Victoire» tok totalseieren

«Victoire» tok totalseieren

Darryl Hodgkinson's 50-foot Cookson/Farr «Victoire» vant den 69. Rolex Sydney Hobart Yacht Race på korrigert tid.

Publisert

Cruising Yacht Club of Australia (CYCA) kunne idag morges utrope vinneren av Tattersall's Cup etter at den eneste båten som hadde mulighet til å slå «Victoire» på korrigert tid, Roger Hickmans «Wild Rose» fremdeles hadde 26 nautiske mil igjen å seile da tidsfristen løp ut, kl 07.00. CYCA måtte imidlertid ta frem kalkulatorene på nytt for å være helt sikre på at det var Darryl Hodgkinson og hans «Victoire» som var den riktige vinneren

«Victoire» som for øvrig er en søsterbåt til Ole Martin Vordahls «Camilla», gikk over mållinjen kl 0800 igår og la da listen de andre måtte over for å slå den. Etter hvert som tiden gikk, var det åpenbart at den eneste båten med en reell sjanse var  «Wild Rose» med skipperen Roger Hickman som lenge hadde ledet regattaen på korrigert tid. Det ble en spennende ventetid for Darryl Hodgkinson og han mannskap på ti, inntil det tidlig i dag morges ble klart at «Wild Rose“ ikke hadde noen mulighet til å slå «Victoire».

Det betyr at Darryl Hodgkinson lyktes i sitt første forsøk med den 50 fots svingkjølbåten tegnet av Bruce Farr og bygget av Cookson i New Zealand. Han hadde kjøpt båten fra den britiske eieren Chris Bull som hadde tatt 2. plass med båten overall i Rolex Sydney Hobart Race i 2010, og fjerdeplasser både i 2011 og 2012.

Beste Clipper

«Derry-Londonderry-Doire» gikk over mål utenfor Hobart idag kl 06:06 lokal tid og ble dermed den beste i klassen for deltakere i Clipper Round the World Yacht Race, Den nord irske båten var litt over tre timer foran «GREAT Britain» som kom i mål kl 09:11:43 og «Old Pulteney» på tredjeplass som var inne kl 09:55

«Derry-Londonderry-Doire» kom på 29. plass på utseilt tid av de i alt 94 båtene som var på startlinjen. Båten vant både delseilas 6 i Clipper Race og klassen for Clipper 70 One Design i årets seilas..