VM start i stormkast

VM for Sniper startet i Rungsted idag, men det var først på ettermiddagen at det var mulig å sette igang seilingen.

Publisert

Her er Ulrik Sandviks rapport:

Idag var det duket for de første seilasene i Snipe-VM i Rungsted Danmark, hvor Norge stiller med 4 båter som er Norges kvote. Snipe-VM arrangeres annethvert år. Laget er som følger: Jostein/Asbjørn Grødem(Åsg. SF), Mads Truelsen/Tina Kopseng(Bærum SF), Birger Jansen/Lise Gehrken(Bærum SF) og Ulrik Sandvig/Tanya Ferner Heglund(Bærum SF).

 

Det var meldt mye vind idag, og da vi kom ned til havnen ble det klart at vinden nok var over grensen på 25knop som snipeklassen har for snittvind ved start. Men vinden løyet heldigvis litt, så etter mange timers utsettelse ble vi sendt på sjøen kl 16.

 

Det blåste rundt 10m/s ved start og sjøen var småkrapp. For Jostein og Asbjørn, og Ulrik og Tanya gikk første kryss bra, og begge båtene rundet vel såvidt topp 15. Banen var triangelbane og etter slører i vind som frisknet på igjen (hvor til og med Augie Diaz, tidligere verdensmester og isaf yachtsman of the year kullseilte) avanserte de beste norske båtene ytterligere noen plasser. Vinden ble stadig sterkere (arrangørene målte visstnok kast helt opp i 19.6 m/s) og for lettvekterne Tanya og Ulrik ble det tungt på andrekryss, et veivalg på midten av banen hjalp heller ikke da store skyer på hver side av banen favoriserte kantene. Mads og Tina, og Birger og Lise seilte godt og kom seg litt oppover i feltet. Etter enda en runde på banen endte Jostein og Asbjørn som nr 15 i mål, noe som er veldig bra i det meget sterke feltet som snipe-VM byr på. Mads og Tina kom seg imål like før Ulrik og Tanya som ble nr 27, Birger og Lise like etter. Dessverre ble Mads og Tina, og Birger og Lise tatt for tjuvstart.

 

Det ble med den ene seilasen idag, noe endel slitne seilere syntes var helt greit. Imorgen er det meldt mindre vind, og vi håper også på mindre sjøgress (store mengder sjøgress på ror og kjøl skapte utfordringer i dagens harde forhold)

 

Totalt 60 båter deltar i VM, fordelt på 17 nasjonaliteter (ARG, BRA, PUR, USA, CAN, NOR, SWE, DEN, FIN, GBR, BEL, GER, POL, ESP, POR, ITA, JPN).

Powered by Labrador CMS