2017 Youth Sailing World Championships i Sanya, Kina

LEDER: Mathias Berthet (KNS) og Alexander Franks-Penty ((KNS)

Fortsatt i têt, men det drar seg til

Mathias Berthet (KNS) og Alexander Franks-Penty (Asker) leder fortsatt 29er-klassen i junior-VM. Men ikke med så mye.

Publisert Sist oppdatert

Etter en glitrende start på junior-VM i Sanya i Kina, har det gått litt tråere for Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty i dagens seilaser. En 8., 6. og 20. plass ble beholdningen, som fortsatt bringer dem øverst på sammenlagtlisten, men nå med kun tre poengs ledelse til deres franske konkurrenter. De seilte inn til serien 7-1-9, mens det var de slovenske seilerne i klassen som hadde den beste dagen med 1-5-1. Etter en svak start er de nå på fjerdeplass. Finland ligger på tredjeplass.

En god dag på 29er-banen hadde Emile Dahl Andersen (KNS) og Maren Edland (Asker). De seilte bare bedre og bedre utover dagen (5-4-3), og de ligger nå på en 3. plass sammenlagt. Foran seg har de et italiensk og russisk lag. De norske seilerne har samme poeng som russerne, og det er 7 poeng opp til førsteplassen.

Ved at begge de to norske 29er-lagene er inne på pall-plass, står de så langt for den beste norske innsatsen.

Litt mer beskjedent

I Laser-klassen holder Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund fortsatt en lav profil med 22. plass. Også i denne klassen er det italiensk ledelse og russisk annenplass. Martine Thuen fra KNS er nummer 29 i jenteklassen i Laser Radial.

Brettseilerne Jakob Ruud (KNS) og Helle Oppedal fra Stavanger hadde en litt bedre dag i dag, og de to er nå begge nummer 11 i sine RS:X-klasser.

For Henrik Schrader Bordal (Moss) og Celia Valeur Børresen (Ran) er det ennå et stykke frem i den nye katamaran-klassen Nacra 15, der de fortsatt ligger nederst på listen.