SEILmagasinet Shorthanded-ranking

Nå kommer TIGERGUTT!

Nå kommer TIGERGUTT!

Pål Øyvind Holst er ny mann på topp 10-listen.

Publisert Sist oppdatert

Med annenplass i Henri Lloyd Bergen Singlehanded forrige helg med sin Elan 37, TIGERGUTT, har Pål Øyvind Holst fra Bergens Seilforening for første gang seilt seg inn på SEILmagasinet Shorthanded-rankings topp 10-liste. Han avanserte fra 14. til 10. plass med innsatsen i den store vestnorske singlehanded-regattaen.

SMÅ ENDRINGER. Blant de seks fremste er det ingen endringer, men nok en vestlending, Jørund Fjøsne, styrket sine soleklare ledelse – selv om 8. plassen i Henri LLoyd Bergen Singlehanded vel var noe under pari for ranking-lederen, som nå nærmer seg et 300 poeng stort forsprang på Per Ottar Skaaret, Asker på 2. plass.

Elling Rishoff (Asker), Karl Otto Book (Åsgårdstrand), Bjørn Forslund (Nesodden) og Ludvig Daae (Bundefjorden) følger deretter pent på rekke og rad – som ved forrige oppdatering. Rune Aasberg (Bundefjorden) har etter innsatsen i Hollænderseilasen passert Lars Petter Karlsen (Fredrikstad), mens Morten Wergeland Brekke, Rishoffs faste makker, har klatret til 9. plass.

Og på 10. plass; tigergutten Pål Øyvind Holst. Han henviste Tor Hove (Bærum) til 11. plassen.

KUN FIRE. Av de 10 beste på rankingen er det kun fire som stiller til start i Zhik Skjæløy OneStar til helgen. Lars Petter Karlsen, Ludvig Daae, Rune Aasberg og Elling Rishoff vil med det alle trolig trygge plassene sine, samtidig som den beskjedne deltagelsen fra de desiderte toppseilerne gir muligheter for dem som kommer bak.

Tor Hove (11. plass), Morten Nissen-Lie, KNS (13) og Pål Terje Christensen, Asker (19) har alle mulighet til komme inn i det gode topp 10-selskap. Og det kan gjøre Pål Øyvind Holsts opphold i det samme selskapet kortvarig.

NYE SEILERE. At kun syv av de 20 beste på rankingen stiller til start, kan være et signal om at shorthanded-seilingen vil kunne komme til å se nye navn i toppen i tiden fremover. En av de interessante startende i Zhik Skjæløy OneStar er i så måte den tidligere jolleseileren Kristian Fæste, som stiller til start i sin nye Pogo 30.

MESTRING. Det gledelige med regattaen vil nok for den norske shorthanded-klubben være den store spennvidden i deltagelsen, for i shorthanded-seiling handler det ikke kun om topplasseringer, men vel så mye om tilfredstillelsen ved å mestre båt og utstyr helt alene. For mange er konkurransen mot en selv og ens egen fremgang i så måte, vel så viktig som rankingpoeng.

SEILmagasinet Shorthanded-ranking