Maya Gysler og Mina Mobekk

Mina Mobekk er OL innstilt

KNS seileren vant den norske uttakningen etter seier på Mallorca

Publisert
Maya Gysler, en god nummer to

De norske IQFoil-seilerne imponerte stort i Princesa Sofia regattaen som ble avsluttet ved Palma på Mallorca lørdag. Med norsk 1, 2 og 5. plass leverte seilerne de beste resultatene i en OL klasse i en OL sesong i manns minne. Mina Mobekk ledet foran regattaen det norske OL uttaket, og med seier, om enn knepen, over Maya Gysler, har Norges Seilforbund innstilt Mobekk til deltakelse i OL. Fra før er 49erFX jentene Helene Næss og Marie Rønningen, samt ILCA seilerne Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst innstilt til OL. For 470 mixed and IQFoil herrer er det stadig mulig for de norske seilerne å kvavifsere seg, men det forutsetter at de skaffer Norge kvoteplass i de respektive klassene. Det kan eventuelt skje under Hyeres regattaen fra 20. til 27. april der det skal kjempes om fem nasjonsplasser i IQFoil herrer og fire i 470 mixed. 

Tuva Oppedal tok 5. plass

Ingen medaljefinale på Mallorca

Det norske landslaget leverte en strålende regatta med en gull og to sølvplasser i 49erFX og IQFoil for damer. Laget ble bare slått av Italia som hadde to gull. Det kunne imidlertid lett blitt omvendt. Alle medaljefinalene ble avlyst bortsett fra i Nacra og 49er. Mellom det italienske laget i 49erFX og Næss/Rønningen skilte bare ett poeng. Dermed ville det av de to lagene som hadde plassert seg best i en medaljefinale ha vunnet regattaen.

Byks på rankingen

De norske seilerne har etter regattaen på Palma også forbedret seg på den internasjonale rankingen. Mina Mobekk ha nå avansert fra 13. til 4. plass i IQFoil, Tuva Oppedal har klatret til 14. plass og Maya Gysler er 23. Norge, Storbritannia og Kina er eneste nasjoner med to seilere blant de 15 beste.

Marie Rønningen og Helene Næss

I 49erFX ligger Helene Næss og Marie Rønningen på 4. plass, mens Pia Dahl Andersen og Nora Edland er 15. Ingen andre nasjoner har to lag blant de 15 beste.

Hermann Tomasgaard har klatrer fra 6. til 4. plass i ILCA7, men Line Flem Høst har forbedret seg fra 23. til 19. plass.