Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Trophy

Mina Mobekk i farta

Total dominans i IQfoil

Norsk 1., 2. og 5. plass før medaljefinalen

Publisert Sist oppdatert

Mina Mobekk, Maya Gysler og Tuva Oppedal dominerer totalt i IQfoil. Foran medaljefinalen ligger Mobekk og Gysler på delt 1. plass, med 15 poeng ned til Lola Sorin ISR, og en av de norske er mer eller mindre garantert sammenlagtseieren. Mobekk som har innhentet Gysler hadde plasseringene 1, 11 og  5 i dagens seilaser. Maya Gysler ble 2. 3 og 19. Tuva Oppedal avsluttet dagens slalomkonkurranser med 3. og 7. plass og ligger dermed på 5. plass.

Morgendagen avgjørende

Ett poeng skiller italienske Jana Germani og Girgia Bertuzzi,  fra Helene Næss og Marie Rønningen før morgendagens medaljefinale. Det betyr at den av dem som gjør det best vinner regattaen. Ingen andre har mulighet til å ta sammenlagtseieren. Pia Dahl Andersen og Nora Edland var to poeng fra å nå medaljefinalen.

Opp for Tomasgaard, ned for Høst

Herman Tomasgaard avsluttet regattaen på Palma omtrent som han startet den, med topplasseringer. 3 og 2 i de siste seilasene bragte ham opp til 6. plass sammenlagt. Kun 6 poeng skiller ham fra 4. plass. Det vil i så være en opptur etter middels seiling midt i serien. For Line Flem Høst var det lite som lyktes i avslutningen. Med svake plasseringer i dag var hun langt unna medaljefinalen og må ta tul takke med 20 plass totalt. Likevel har den årlige regattaen på Palma vært en suksess for de norske seilerme som nå kan få seire i to klasser. I et OL år i en OL klasse, er det noe som smaker godt og blir lagt merke til.