Trofeo S.A.R. Princesa Sofia

Trofeo S.A.R. Princesa Sofia 2024: Helene Næss og Marie Rønningen i klar ledelse

Jentene i medvind

Norske jenter i tet både i 49erFX og IQfoil

Publisert Sist oppdatert

Helene Næss og Marie Rønningen og brettseilerne Maya Gysler og Mina Mobekk stormer fremover og øker avstanden til konkurrentene bak etter første dag av finaleseilasene i Trofeo S.A.R. Prncesa Sofia regattaen på Palma. Regattaen er en av de viktigste på terminlisten. Flere av nasjonene holder sine uttakningsseilaser til OL her, og konkurransen er derfor intens med de beste lagene på plass. I lys av dette er den norske innsatsen formidabel.

Drar fra kokurrentene

Næss og Rønningen innledet finaleseilasene med  3, 1, 5 og 22 plass og har hele 16 poeng til gode på lag nummer to som er fra Japan. Ned til 3. plass er det 18. poeng. Også Pia Dahl Andersen og Nora Edland er godt med i kampen om medaljefinale. De ligger på 12. plass, fem poeng bak den nødvendige 10. plassen.

Dobbelt norsk i IQfoil

Maya Gysler seiler jevnest av de norske brettseilerne, men det er Mina Mobekk som tar førsteplassene. Det er jevnheten som premieres og Gysler har et overtak på konkurrenten og klubbvenninnen fra KNS. Avstanden er blitt til 12 poeng, men fra 1. til 3. plass skiller hele 25 poeng. Om ikke det er nok er nå Tuva Oppedal oppe på 10. plass etter en god regattadag.

Butter litt i ILCA

46. og 38 plasser er ikke det vi er vant til å se fra Hermann Thomasgaard, men det var plasseringer han måtte fordøye etter dagens seilaser. Med også en 5. plass er han stadig med i kampen om en plass i medaljefonalen. Kun fem poeng skiller ham fra 7. plassen, så det er ingen dårlig regatta Thomasgaard leverer.  Line Flem Høst kjemper også om en plass i medaljefinalen lørdag. Hun har 13 poeng opp til 6. plass og med gode seilaser fredag er en topp ti plassering innen rekkevidde. At hun kan viste 2. plassen i dagens andre seilas. At de er tøft der ute viser det faktum at den danske verdensmesteren Anne- Marie Ríndom ligger på 16. plass, åtte poeng bak Høst.