Seapilot 2Star 2015

Pitstop i Strömstad

Pitstop i Strömstad

Påmeldingen til Seapilot 2Star åpner 19. februar og pitstop blir denne gangen i Strömstad.

Publisert Sist oppdatert

Seapilot 2Star, som starter torsdag 18. juni, vil i år som i fjor ha Skjæløy i Østfold som utgangspunkt. Nytt av året er imidlertid at Strömstad vil være regattaens pitstophavn. I 2014 var pitstop også i Skjæløy, men det viste seg ikke å være noen god løsning.

– Nei, det å ha pitstop samme sted som start og målgang, viste seg å amputere regattaen på den måten at det ble altfor fristende for mange å unnlate å legge ut på 2. etappe og fullføre regattaen, sier Jon Egil Johnsen, leder i Fredrikstad Seilforening.

PITSTOP I STRÖMSTAD. Derfor har man vært på utkikk etter en ny pitstop-havn, og mest av alt ønsket arrangøren seg en havn i Sverige.

– Men på grunn av svenskenes midtsommernattsfeiring har det ikke vært lett å finne en havn i Sverige som kan ta imot Seapilot 2Star-flåten, men seilforeningen i Strömstad vil ønske oss velkommen. Jeg tror Strömstad er et godt sted som kan gi oss muligheter for å kunne legge varierende og morsomme baner, sier han.

BANE ETTER VÆRET. Årets bane vil ikke bli fastlagt før noen dager, kanskje inntil ett døgn, før start, men det som foreløpig sies om banen, er at første etappe vil bli ca. 180 nautiske mil lang og at den vil foregå i et farvann som ikke krever så høy sikkerhetskategori at deltagerne må ha flåte om bord eller ha ISAFs sikkerhetskurs. Banen vil bli fastlagt når man vet litt mer om hva slags vær seilasen vil foregå i, men intensjonen er at banen skal representere en utfordring med et vesentlig element av havseilas.

Etappen etter pitstop vil bli tilpasset i lengde slik at deltagerne vil komme i mål om ettermiddagen lørdag 20. juni.

Påmeldingen til regattaen vil åpnes torsdag 19. februar kl 12.00. Thomas Oksmo er utpekt til å være regattasjef, mens Morten Gøsta Jansson vil være ansvarlig for alt som skjer i havnene. Som i alle tidligere år vil regattaen kunne følges på internett, og trackingen vil være basert på båtenes AIS-sendere. Regattaens hovedsponsor, Seapilot, står selv for trackingen.