29er

29er-EM til Tønsberg

100-150 29er-joller er ventet til Fjærholmen i 2016.

Publisert Sist oppdatert

– Vi håper og tror på svært god deltagelse. Vi har lagt mesterskapet i begynnelsen av juli, rett etter Kielerwoche, slik at det skal være enkelt for mange av de europeiske seilerne å fortsette reisen nordover til oss, sier Ole Rasmus Undrum i Tønsberg Seilforening.

Han forteller at mesterskapet er åpent, hvilket betyr at alle norske 29er-seilere kan delta.

INSPIRERE. – Vi håper dette vil kunne inspirere riktig mange norske seilere til å trene og forberede seg til mesterskapet til neste år, sier han.

Han forteller at Tønsberg Seilforening vil bruke anlegget sitt på Fjærholmen og campingplassen på nabotomten til å skape en hyggelig seilercamp under mesterskapet.

Tønsberg Seilforening hadde selv ingen egne 29er-seilere da de søkte om å få mesterskapet. Per i dag har det kommet et 29er-lag i foreningen og i løpet av sesongen tror Undrum det vil være fire aktive lag.

STRATEGI. – Vi mener det er viktig at Norge arrangerer internasjonale mesterskap – gjerne årlig – fordi vi ser hvordan slike mesterskap inspirerer, sier han og etterlyser i samme åndedrag en overordnet strategi for dette hos Norges Seilforbund.

Slik det er nå, blir internasjonale mesterskap gjerne tildelt som et resultat av seilforeninger og klasseklubbers innsats og ønsker. Undrum mener seilforbundet bør ha en plan med hva det ønsker å ha av internasjonale mesterskap i Norge, mesterskap som harmonerer med de internasjonale klassene NSF satser på. Han mener NSF bør hjelpe til og samarbeide med klasseklubber og seilforeninger for å få til dette – og ikke overlate dette arbeidet fullt og helt til klasseklubber og seilforeninger.

VILLE GJØRE NOE. – Vi synes 29er er en utrolig kul båt og i samarbeid med 29er-klubben ønsket vi å gjøre noe for klassen i Norge, sier Ole Rasmus Undrum, som er leder i Tønsberg Seilforening.

– Vår utfordring nå er å få promotert mesterskapet i utlandet, og vi kommer til å være tilstede under årets EM i Nederland og VM i Wales og fortelle om mesterskapet vårt i Tønsberg, sier han.