Team Holcim-PRB etter målgang i Cape Town

Team Holcim-PRB vant rekordtett etappe 2

Rekordjevn innspurt til Cape Town.

Publisert Sist oppdatert

Det var stor begeistring om bord på Team Holcim-PRB da de krysset linjen på førsteplass for å ta etappe 2 av Ocean Race i Cape Town. De økte dermed ledelsen sammenlagt med en perfekt score så langt.

Skipper Kevin Escoffier og hans Team Holcim - PRB har vunnet etappe 2 av The Ocean Race fra Cabo Verde til Cape Town etter en utrolig tett kamp gjennom de siste nautiske milene, der rekkefølgen endret seg hele tiden.

Ved soloppgang søndag morgen var fire lag med i kampen om etappeseieren, med Biotherm, 11th Hour Racing Team og Holcim - PRB som stadig skiftet om ledelsen gjennom rette og skiftende forhold der plasseringen i feltet, ikke bare i lengden, men også i bredden avgjorde.

«Team Malizia» lå plassert rundt 20 mil sør for konkurrentene og tilsynelatende med størst distanse til mål, men klarte de neste tre timene å seile rundt den ledende trioen og ta ledelsen. De lette og ustabile vindforholdene gjorde seilingen vanskelig og til slutt måtte «Malizia» gi tapt for trioen i nord.

Holcim-PRB mot mål

Tetteste avslutning i Ocean Race noensinne

Bare tre timer før mål overtok Escoffier og mannskapet hans ledelsen etter å ha truffet en bedre vinkel i samme fart mot Cape Town. Dette er den andre etappeseieren på rad for Kevin Escoffier og teamet hans, som vil øke ledelsen i The Ocean Race foran forhåndsfavoritten 11th Hour Racing som så langt har en 2 og en 3. plass og som nå ligger på 2. plass sammenlagt. Kun 25 minutters skilte de tre første båtene i det som må være den jevneste finishen i Ocean Race historien.