VINNER: Amerikanerne leder nå sammenlagt.
VINNER: Amerikanerne leder nå sammenlagt.

Forhåndsfavoritten viser seg frem

Med seier på de tre siste etappene ligger det an til å gå «11th Hour Racing Teams» vei i the Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Resultatene av etappen fra Aarhus til Haag var åpent var helt til slutten av etappe 6, med «11th Hour Racing Team» «Team Holcim-PRB» og «Team Malizia» innenfor hørselsvidde av hverandre helt til mål søndag morgen.

Den siste innseilingen mot må i Haag var en kort kryss der båtene skiftet ledelsen for hvert slag. Charlie Enright og laget på «11th Hour Racing Team» hadde best kontroll på nervene tok en liten ledelse som de klarte å holde til mål.

- De krysset foran oss, vi var faktisk bak med omtrent 25-30 mil igjen, sa Enright etter målgang. - En stor takk til alle om bord som bare aldri ga opp kampen og gravde seg ned i konkurransen i tro på å lykkes. Selv da de andre gutta fortsatte å komme innpå oss bakfra, var vi innbitt på ikke å la dem vinne på den måten. Men for et utrolig løp alle disse lagene seilte - «Holcim-PRB», «Malizia», «Biotherm», «GUYOT». Dette var et tøft løp. Alle fortjener gratulasjoner for avslutningen her i Haag.

Bare 12 minutter bak krysset «Team Holcim-PRB» mål etter å ha avverget en sen utfordring fra «Team Malizia» som krysset et drøyt minutt senere. De tre beste båtene i var i mål innen 15 minutter.

- Dette var en veldig intens etappe, sa «Team Holcim-PRB»-skipper Benjamin Schwartz. - Vi presset så hardt vi kunne, og nå må vi fokusere på den siste etappen inn i Genoa.

«11th Hour Racing» nå favoritt til sammenlagtseieren

Resultatet på ertappen gjør at «Holcim-PRB»-teamet ligger to poeng bak «11th Hour Racing Team» sammenlagt. «Malizia» er ytterligere fire poeng bak. Det gjør oppgaven tøff for «Holcim-PRB» på den siste etappen som må ha tre båter mellom seg og «11th Hour Racing». Med lik poengsum vil resultatene havneregattaene avgjøre, og her ligger «11th Hour Racing» klart foran.

Magdahl og laget ubeseiret i VO65 sprint cupen

I VO65s økte «WindWhisper Racing Team» ledelsen sammenlagt etter seier på den andre etappe av VO65 Sprint. Dette er andre seier på rad for laget, etter at de også vant etappe én fra Alicante til Cabo Verde i januar.

- Selvfølgelig er det viktig å vinne og med «Team JAJO» på tredjeplass gir dette oss litt pusterom på vei inn i den siste ertappen til Genoa, sa skipper Pablo Arrarte. - Det var en veldig utfordrende etappe - vi hadde alt du kan forvente i et langt løp pakket inn i tre dager. Jeg er stolt av laget og fornøyd med resultatet, sa han

«Mirpuri-Trifork Racing Team» tok en velfortjent andreplass foran de lokale favorittene på «Team JAJO», og med det østerrikske «Ocean Racing-laget Genova» foran «Viva México» på resten av plassene.

WindWhisper Racing Team har nå åpnet for en tre poengs ledelse på VO65 Sprint, men stillingen bak er veldig tett og Grand Finale-etappen til Genova vil være avgjørende.

IMOCA resultater etter etappe 6:

1. 11th Hour Racing Team — 33 poeng

2. Team Holcim-PRB — 31 poeng

3. Team Malizia — 27 poeng

4. Biotherm — 19 poeng

5. GUYOT-miljø - Team Europe — 2 poeng

VO65 resultater etter etappe 2:

1. WindWhisper Racing Team — 12 poeng

2. Team JAJO — 9 poeng

3. Austrian Ocean Racing drevet av Team Genova — 7 poeng

4. Mirpuri/Trifork Racing Team — 5 poeng

5. Viva México — 4 poeng

S6. Ambersail 2 — 3 poeng