2,4MR: Tett ved runding av toppmerket – mens dommeren følger godt med.
2,4MR: Tett ved runding av toppmerket – mens dommeren følger godt med.

Lokal MesternesMester i Rogaland

De beste seilerne på Sørvestlandet fikk måle seg mot hverandre på Hafrsfjord i 2.4mR.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 20. Oktober ble det for første gang arrangert en lokal Mesternes Mester regatta i Rogaland. Dette var et prøvearrangement, men basert på tilbakemeldinger fra både arrangør, dommere og seilere ser det ut til at dette er noe man ønsker å gjøre igjen til neste år!

Initiativet til arrangementet kom fra 2.4mR miljøet som holder til ved Hafrsfjord. Her etablerte de seg i 2017 og her har de nå fått en flott base i samarbeid med Våganes båtforening.

Egnet båttype

En-manns båten 2.4mR passer godt til et slikt arrangement. Båten skiller lite mellom tunge og lette seilere og er fysisk lite krevende å seile. Dermed blir det seilernes evner til gode starter, gode veivalg og taktiske ferdigheter som blir avgjørende. Ingen av de som seiler 2.4mR til vanlig fikk anledning til å delta.

Seilforeningen 1928 synes et slikt arrangement var en god ide og ble raskt med som ansvarlig arrangør.

Lokale seilhelter

Vinnere av lokale terminfestede regattaer ble invitert til å delta. Og arrangøren hadde noen Wildcards til disposisjon. Planen var at 12 seilere skulle delta, men da konkurransedagen kom var det tilslutt 9 ivrige seilere som skulle kjempe om tittelen Mesternes Mester i Rogaland.

Seilerne ble delt i 2 grupper, hvor de 2 beste gikk videre til finale. I tillegg ville en av de to tredjeplassene også gå videre.

Tidlig på dagen var det vindstille, men det kom det etterhvert 2–4 ms vind som stod ut dagen, og det ble gjennomført totalt 9 seilaser.

Tett i tet

Fra gruppe 1 var det den unge laserseileren August Hanevik som seilte best og gikk videre, fulgt av Nikolai Bakker. I gruppe 2 var det en annen ung laserseiler, Olai Hagland, som seilte solid. Men han klarte dessverre å dra på seg en DSQ som spolerte videre avansement for han. Dermed ble det Håkon Bentsen Veholmen fulgt av Arne Liebich Rise som gikk videre fra gruppe 2. Beste treer ble Rune Kartveit.

I de tre finaleseilasene ble det raskt klart at Nikolai Bakker mente alvor, og med to spikre og meget solid seiling ble det tilslutt han som ble Mesternes Mester i Rogaland 2018!

Andreplassen gikk til Arne Liebich Rise, mens Håkon Bentsen Veholmen tok tredjeplassen. Rune Kartveit ble 4 og August Hanevik 5.