5. PLASS: Bjørnar Erikstad kom på 3. plass i den siste seilasen og med den seilte han seg opp til 5. plass i paralympics.
5. PLASS: Bjørnar Erikstad kom på 3. plass i den siste seilasen og med den seilte han seg opp til 5. plass i paralympics.

Det endte med to 5. plasser

Alle de norske paralympics-deltagerne reiser hjem fra Rio med en 5. plass i kofferten.

Publisert Sist oppdatert

Siste dag av paralympics brakte Bjørnar Erikstad fra Tønsberg en plass opp på resultatlisten etter 3. plass i siste seilas, mens Sonar-laget fra KNS med Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen rykket en plass ned. De seilte inn til 6. plass i den 11. og avgjørende seilasen.

– Jeg er ikke helt fornøyd, men heller ikke altfor skuffet. Jeg hadde et mål for fire år siden, og det var at jeg skulle sitte igjen med følelsen av å ha gjort all trening som trengtes. Og ikke gjøre noe halvveis. Den følelsen har jeg. Jeg har utviklet meg, tatt tak i de områdene som trengtes å bli utviklet, skriver Bjørnar Erikstad på sin Facebook-side.

For forsiktig i startene

Der forklarer han også hva som sviktet på regattabanene utenfor Rios strender:

– Det som manglet, var gode og jevne starter. I perioder ble jeg nok litt for feig i forhold til å få en tyvstart. Og dermed måtte jeg kjempe for mye for de gode plasseringene. Jeg hadde to gode starter, da ble det en første og tredjeplass.

– Jeg seiler raskt nok og seiler bra nok på banen, skriver han.

Medaljevinnerne

Mester i 2.4 mR-klassen der Erikstad seilte, gikk til franske Damien Seguin foran Matthew Bugg fra Australia. Helene Lucas fra England ødela sin sjanse til å forsvare gullet fra 2012 ved å bli nummer 14 i den siste seilasen.

I Sonar-klassen ble gullet australsk. Colin Harrison, Russel Boaden og Jonathan Harris vant suverent denne klassen. Sølvet gikk til USA mens Canada fikk bronsemedaljene. Med annenplass i finaleseilasen mot det norske lagets sjetteplass, snek laget fra New Zealand seg forbi Norge.

Seiling i paralympics

Seilasene i Rio de Janeiro representerte en historisk slutt med seiling i paralympics. Beslutningen om å utelate seiling har møtt motstand, og det hevdes at den ikke er over.

– Kampen for å få tilbake den paralympiske seilingen er allerede i gang, skriver NSFs visepresident, Tom Bratlie i kommende utgave av SEILmagasinet.