MYE VENTING: Optimistjollene før en start på Lørdag.
KØ: Som vanlig ved store seilarangementer ble det litt kaos på vei ut og inn av havn, men flinke seilere og foreldre løste kaoset på best mulig måte.
AP: Det ble mye venting på stabil vind for seilerne.

NorgesCup 3 i ustabile forhold

I helgen var det Norgescup for joller utenfor Jeløya. Moss bød på sol og varme, men ikke helt optimale vindforhold.

Publisert Sist oppdatert

Norgescup nr 3 for Optimist, Laser, RS feva og 29er ble gjennomført i Moss den 26. og 27. mai. Forholdene var utfordrende for både regattakomiteen og seilerne med skiftende vindforhold. På lørdag blåste det bra mens det på søndag var ustabil og lite vind som førte til at Laserne og Optimist B bare fikk seilt race på lørdag.

Uttak til mesterskap

Blant de 79 påmeldte optimistjollene i Optimist A stakk Markus Berthet fra KNS av med seieren, Mia Klæboe fra Drøbak fikk 2. plass og Emil Forslund fra Nesodden fikk 3. plass. For Optimistene er norgescup rankingen etter de 3 Norgescupene i år uttaket til VM, EM og JNOM. Til VM sender Norge: Julia Jacobsen (KNS), Markus Berthet (KNS), Mia Klæboe (DSSF), Sindre Tollevik Garvik (SSF) og Jenny Skirstad Pollen (BSF).

Jevne resultater

Det var 30 påmeldte i Laser 4.7. Karoline Eirin Vabø fra Ran seilforening vant med 4 poeng ned til 2. plassen. I Laser Radial stilte 50 seilere til start. Caroline Sofia Rosmo fra Bunnefjorden stakk av med 1. plassen.

I RS Feva var det 12 båter påmeldt. Wilhelm og Fredrik Harlem fra KNS seilte inn til 1. plass med bare ett poeng ned til 2. plassen. I 29er klassen var det også påmeldt 12 båter. Der fikk Emilie Dahl Andersen og Maren Edland fra KNS 1. plass.

START: 29erne rett før start.

Alt i alt var NC 3 i Moss et bra arrangement på tross av ikke helt optimale vindforhold. Solen skinte fantastisk hele helgen og alle dro hjem blide og fornøyde etter en helg med utfordrende og morsom seiling.

Link til resultatene.