VM i 29er

ET STYKKE FREM: 29er er en krevende jolle, og det er foreløpig et stykke frem internasjonalt for de norske seilerne.

Et stykke frem for de norske

Det er et stykke frem for de norske 29er-seilerne på den internasjonale arenaen, men de fikk flere gode opplevelser i VM.

Publisert Sist oppdatert

Det ble ikke – og det var heller ikke ventet – noen store resultater på de norske 29er-seilerne som deltok i VM i Medemblikk. Best av de norske ble Emilie Dahl Andersen og Maren Edland fra KNS og Asker, som imidlertid måtte se hele 113 lag foran seg på resultatlisten.

Gode opplevelser

De kvalifisert seg til bronsefinalen blant de ialt 228 lagene som deltok, og i bronsefinalen ble de nummer 14. Så selv om det var 100 lag foran dem i gull- og sølvfinalen, fikk de to jentene gleden av å seile i toppen av et regattafelt på 64 båter og oppnå fire ensifrete resultater i løpet av de 10 seilasene som utgjorde bronsefinalen.

En enda større opptur fikk trolig Jostein Aker og Jacob Undrum fra Tønsberg, som vant to av seilasene i bronsefinalen, men som hadde lit svakere plasseringer ellers og et litt dårligere utgangspunkt fra kvalifiseringen enn Emilie og Maren, noe som gjorde at de endte på 34. plass.

En seier i en enkeltseilas i bronsefinalen ble det også på Emil Dagsberg og Jørgen Smith-Meyer fra Tønsberg, som til slutt endte på 40. plass.

Norges fjerde lag i VM, Pia Dahl Andersen og Nora Edland (KNS/Asker), seilte i Smaragd-finalen der de til slutt endte på 12. plass og hadde syv ensifrete seilaser i det 64 båt store feltet.

Ungt miljø

Det ble med andre ord mange lyspunkter å ta med seg hjem igjen, selv om det ennå er et stykke opp til toppen i denne klassen, som i det store og hele må sies å være en ganske ung klasse i Norge. Det er først i de par siste årene den nasjonale bredde er blitt såpass stor som den er, og årets EM som ble avholdt i Tønsberg, har utvilsomt vært en viktig vitaminsprøyte i det norske 29er-miljøet.

Les også: De norske seilerne mangler stabilitet