LEDER: Yngve Lønmo fra Hurum leder fortsatt på SEILmagasinet shorthanded-ranking.

Leder, men konkurrentene rykker innpå

Bortsett fra at Yngve Lønmo fortsatt topper SEILmagasinet shorthanded-ranking, brakte Rustad Sails TwoStar store omveltninger på rankinglisten.

Publisert

Årets viktigste doublehanded-regatta i rankingsammenheng fant sted i helgen, for med et vekttall på 1,65 var det mange poeng som skullem fordeles etter Rustad Sails TwoStar. Rankingleder Yngve Lønmo fra Hurum endte sammen med faren Asbjørn på en 7. plass i sin klasse, men med et solid forsprang før regattaen var det ingen fare for at noen skulle kunne rive ham ned fra pidestallen. Yngve Lønmo leder fortsatt med god margin, men ledelsen hans ble knappet inn med snaue 90 poeng etter årets TwoStar.

UTFORDRER: Børre Søraas Sæther er nå nærmeste utfordrer til ledende Yngve Lønmo.

Nærmeste opponent er nå Børre Søraas-Sæther fra Nesodden, som etter 2. plass i TwoStar, i samme klasse som Lønmo seilte, har rykket opp fra 5. til 2. plass. Så høyt oppe på rankingen har han aldri tidligere vært.

Thomas Robberstad fra Stavanger, som i lang tid har vært blant de tre beste, men som etter forrige oppdatering falt ned på 4. plass, er atter i det gode selskap «på pallen» med sin 3. plass. Han ble også nummer to i TwoStar – i klassen for de største båtene.

Sterke seilere fra Moss

De ti beste på rankingen har etter TwoStar fått besøk av en ny seiler. Øyvind Knudsen fra Moss vant sin klasse og gjorde et solid jump opp fra 22. til 8. plass. Dermed skjøv han Alf Magne Andersen fra Nesodden ut av topp ti-listen.

Makkeren hans, broren Morten, også han fra Moss, nærmer seg også topp ti-listen. Seieren løftet ham opp til en 13. fra en 42. plass. Dermed var han en av tre nye som kom inn blant de 25 beste. Veteranen Per Ottar Skaaret fra Asker ble nummer tre i TwoStar, og seilte seg derved opp fra en 40. til en 21. plass.

Raser oppover listen

Det aller største spranget på rankingen etter TwoStar, stod Anette Melsom Myhre fra Oslofjorden Seiklubb. Sammen med Morten Christensen fra samme klubb vant hun den største klassen klart. Dermed avanserte hun fra 131. plass til 23. plass.

Anette Melsom Myhre er nå nest beste kvinnelige seiler på rankingen og puster nå ledende Christine Walder i nakken. Christine innehar en 11. plass totalt og har per i dag 77 poengs forsprang på Anette. Bente Vikenes fra Asker er tredje beste kvinnelige shorthanded-seiler på 32. plass. Deretter følger Eira Naustvik, Asker på 37. plass og Nina Rosenlund, Ran på 76. plass.

Mens seilerne på Østlandet seilte TwoStar, stod regattaen Stord Rundt på timeplanden for seilerne i vest. Resultatene i den bidro også til endringer på rankingen.

Nye blant de 50 beste

 • Øyvind Brudevoll, Asker – opp fra 86. til 27. plass
 • Vidar Moe Fredrikstad – fra 97. til 28. plass
 • Tormod Lie, Fredrikstad – fra 127. til 34. plass
 • Eivind Carlsen, Fredrikstad – fra 51. til 39. plass
 • Mikael Khei, Sarpsborg – fra 55. til 45. plass
 • Henning Carlsen, Bærum – fra 62. til 46. plass
 • Arne Øi, Nordhordland – fra 53. til 48. plass
 • Morten Christensen, Oslofjorden – fra 573. til 49. plass.

Nye blant de 100 beste

 • Morten Gaarud, KNS – opp fra 146. til 54. plass
 • Tom Lillemoen, KNS – fra 374. til 65. plass
 • Henning Gundersen, KNS – fra 374. til 65. plass
 • Tom Clement-Ludvigsen, Arendal – fra 189. til 71. plass
 • Kjell Clement-Ludvigsen, Arendal – fra 189. til 71. plass
 • Nina Rosenlund, Ran – fra 102. til 76. plass
 • Pål Berntsen, Nesodden – fra 315. til 84. plass
 • Vilhelm Vardøy, Bundefjorden – fra 126. til 90. plass
 • Magnus Hedemark, Oslofjorden – fra 144. til 96. plass

Se hele rankinglisten

Hurum Seilforening fortsatt på topp

Basert på de seks beste seilerne de ulike seilforeningene har på SEILmagasinet shorthanded-ranking, er det fortsatt Hurum Seilforening som er beste seilforening. Yngve og Asbjørn Lønmo sørget med sin 7. plass for det, men innsatsen til Børre Søraas-Sæther, Olav Mork Bjørnås og Pål Berntsen bidro til at Nesodden Seilforening nå har rykket opp på 2. plass og at poengdifferansen mellom ledende Hurum og laget på 2. plass har skrumpet vesentlig inn. Før TwoStar ledet Hurum med 607,53 poeng på Bærum på 2. plass. Nå er differansen mellom Hurum og Nesodden «bare» 290,4 poeng.

Bærum er nå nede på 3. plass, mens Asker Seilforening har beholdt sin 4. plass. Det samme har KNS på 5., Bergen på 6. og Stavanger på 7. plass gjort. Takket være seieren til Øyvind og Morten Knudsen har Moss rykket opp til 8. fra en 10. plass.

29 seilforeninger har nå minst seks seilere som har samlet rankingpoeng.

Se hele listen over foreningslagene.

De neste tellende regattaene regattaene på SEILmagasinet shorthanded-ranking før sommerferien er Pantaenius Shetland Race, Pantaenius Bohusracet og Sætrecruiset.

På grunn av Covid 19-situasjonen seiles Shetland Race race i år som en skjærgårdsregatta med 1,0 som vekttall.

Tre norske båter er påmeldt til Pantaenius Bohusracet, men hvor mange som kommer til å delta med derpåfølgende 10 dagers karantene, er usikker.

Sætrecruiset teller foreløpig 12 deltagere, og blant dem er rankingleder Yngve Lønmo.