Gjør-det-selv

KALDT: Moderne kjøleteknikk gir kaldere mat med lavere strømforbruk.
1980-TALLET: Kjøleaggregatet ble satt inn i en Twostar 36 fra 1980-tallet. Den hadde et Supercool-anlegg som fungerte, men ikke godt.
SUPERCOOL: Det gamle Supercool-anlegget hadde smarte strømsparende funksjoner og virker mer avansert enn det nye. Problemet er at termoelektrisk kjøler ikke gjør maten skikkelig kald.
TUNGT: Manualene ser ut som de ble lagd på 1990-tallet og er klønete lagt opp. Å montere et slikt anlegg er ikke vanskelig, men du får liten hjelp av manualene.
DYRT: Nesten 7000 kroner kostet det å få kaldere mat. I tillegg til kjølesystemet kjøpte vi en avansert kontrollenhet, samt en konverter som kan kjøre kjøleboksen på landstrøm.

Kald smak av luksus

Det satt langt inne å kaste ut kjølesystemet som fungerte med noe bedre. Men jeg har ikke angret.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de syv årene jeg har hatt min Twostar 36 fra 1986, er det meste blitt byttet. Seil, fall, motor, batterier, instrumenter, stømsystemer, komfyr, dass og varmeapparat. Det eneste som har fungert hele tiden, er båtens kjølesystem for kjøleboksen.

Supercool ACD-aggregat har avanserte funksjoner som gjør at effekten øker når båten får ladning fra motor eller landstrøm, og det klarer seg med minimalt av strømforbruk.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER