Ett skritt nærmere Paris 2024

Pia Dahl Andersen og Nora Edland er våre lørdagsgjester.

Publisert Sist oppdatert

VM for 49erFX klassen ble avsluttet i Haag fredag uten medaljefinale. Til det var det for lite vind. Synd for de norske jentene som kunne ha seilt seg opp mange plasser fra 8. plassen de nå endte med. Likevel er Pia og Nora svært godt fornøyd med mesterskapet. Med alle seilaser bortsett fra tre blant de ti beste har jentene nå oppnådd mye av den jevnheten de har bestrebet seg på. To av de dårlige plasseringene skyldes kullseilinger som selvfølgelig er irriterende og kan synes unødvendige. Man skal være varsom med å si dersom, hvis...., men det var ikke mange poengene opp til 4. lass sammenlagt.

Nå oppnådde jentene å kvalifisere Norge til OL 2024 i Paris og de ligger nå likt med Helene Næss og Marie Rønningen i kampen om den plassen. EM i Vilamoura senere i høst vil trolig være avgjørende. I VM slo de også OL mesterne fra Tokyo Grael og  Kunze fra Brasil, men de svenske treningskameratene Bobeck og Netzler som vant en suveren seier er det foreløpig lite å gjøre noe med. - Da må vi skaffe oss voksepiller, sa Nora.