Helene og Marie i VM for 49erFX i 2022

Fartsproblemer for FX-jentene

Ble hengende etter de beste i VM.

Publisert Sist oppdatert

Oppladningen til årets VM var ikke optimal for Helene Næss og Marie Rønningen som kun fikk to dager til innkjøring før årets VM. Båt og container gikk ikke direkte til Nova Scotia som planlagt og det var lenge usikkert om båten i det hele tatt ville rekke frem i tide før VM. Helene og Marie ble sittende hjemme og kastet seg først på et fly da det var helt klart at båt og utstyr var på plass i idylliske Nova Scotia. Savnet av den faste treneren Thomas Guttormsen var også merkbart og selv om de norske jentene fikk støtte fra den svenske treneren måtte han av naturlige årsaker prioritere sine egne seilere som var med i medaljekampen og som endte på en sterk 2. plass,

Resultater

VM ble arrangert under gode forhold, men i forholdsvis frisk vind, 12 - 14 knop. Dette er klart sterkere enn optimalt for de norske jentene som normalt trives best i lettere vind. Det viste de i den siste seilasen før medaljefinalen der Helene og Marie sikret seg en klar seier. Fartsproblemene på den høyere skala på vindmåleren er likevel en utfordring for jentene som må bruke høst og vinter til å gå opp i vekt, totalt cirka 6-7 kilo for å ta igjen de beste..

21. september samles 49erFX jentene i Haag der det skal arrangeres prøve VM for neste års Sailing World Championship for OL klassene.