VM 49erFX

VM 49erFX Lanzarote

– Marginene ikke på vår side

VM for 49erFX ble ikke det de to norske lagene hadde håpet på, men regattaen var likevel ikke uten lyspunkter

Publisert Sist oppdatert

Etter europamesterskapet i 49erFX der Helene Næss og Marie Rønningen vant og sikret den norske OL biletten var det unektelig visse forventninger til de norske seilerne før VM som ble avsluttet med medaljefinaler på Lanzarote idag. 

Vanskeligere enn fryktet

Både Næss og Rønningen samt laget med Pia Dahl Andersen og Nora Edland hadde tilbragt mye til på VM banene før mesterskapet, og de var forberedt på at regattaen ville bli krevende med tildels mye vind og svært vekslende forhold. Likevel ble det vanskelige enn selv de mest pessimistiske hadde fryktet og resultatene var klart under forventning.

Seilte periodevis bra

Begge de norskes jentene seilte periodevis bra og viste at de fartsmessig var på høyden, selv i mye vind, Der det sviktet var i følge treneren Thomas Guttormsen, at seilerne ble for passive da forholdene var på det mest krevende. I tillegg hadde begge lagene uhell der seilerne ble feid på vannet ved flere anledninger.

Vet hvor skoen trykker

- Vi vet hvor skoen trykker, sier Guttormsen og understreker at seilingen ikke var like dårlig som resultatene kan tyde på, til tross for at de tre medaljevinnerne, Nederland, Sverige og Italia, lag som Helene og Marie har slått tidligere gjennomgående lyktes bedre.  Nå ble det ingen norsk båt i medaljefinalen. 15. og 28. plass var fasiten for de to norske lagene. - Nå gleder vi oss til å seile i MIddelhavet  der forholdene er mer forutsigbare og stabile, sier Guttormsen.

Mest spektakulære kullseiling

Sølvvinnerne, Svenske Vilma Bobeck og Rebecca Netzler hadde regattaens mest spektakulære kullseiling der Netzler ble kastet på vannet og båten seilte videre i cirka hundre meter før den kullseilte. Netzlers svømmetur for å hente inn den drivende båten var det olympiske dimensjoner over

Endelige resultater

Intervju med Helene Næss

Jentene er nå på vei hjemover og Seilmagasinet bringer mandag eller tirsdag et eksklusivt intervju med Helene Næss.

Sendingen fra siste dag av verdensmesterskapet i $9er og 49erFX, dessverre uten norske båter i finalen.

.