Helene Næss og Marie Rønningen er VM klare

FX-jentene er godt forberedt

49erne starter VM på Lanzarote neste uke med to norske jentelag i favorittsjiktet.

Det er allerede klart at årets europamestere i 49erFX, Helene Næss og  Marie Rønningen skal representere Norge i OL, men "andrelaget"  med Pia Dahl Andersen og Nora Edland satser langsiktig og har OL i 2028 i sikte. De kjører derfor også for fullt, og når VM starter på Lanzarote tirsdag er det to godt forberedte norske lag som stiller til start.

Helene Næss, treneren Thomas Guttormsen og Marie Rønningen

Begge lagene har ligget og trent på VM banene og treneren Thomas Guttormsen melder at kropp og teknikk fungerer som det skal. Det har de siste dagene blåst i overkant mye for 49erne og det meldes om mye vind også i begynnelsen av mesterskapet, selv om det er ventet at vinden skal spakne noe etter hvert.

Mye vind vil favorisere det svenske laget med Vilma Bobeck og Rebekka Netzler som er sterke og tunge, men både Pia og Nora som var best av de norske i mye vind tidligere, og Helene og Marie skal nå ha god dreis på hardværsseilingen. 

Selve regattaen starter tirsdag 5. mars med tre dagers kvalifiseringsseilaser. Finalene starter fredag 8. mars og avsluttes med medaljefinale søndag 10. Landslagstreneren Thomas Guttormsen skal følge Helene og Marie i mesterskapet, men Pias far Geir Dahl Andersen, til daglig sjef for KNS´ Ulabrandsenter og tidligere EM vinner i 470, følger Pia og Nora.

Det deltar 56 lag og alle verdens beste 49erFX lag er på plass.