P

Marie Rønningen og Helene Næss har det å vinne medaljefinaler.

Vant medaljefinalen, 8. sammenlagt

Helene Næss og Marie Rønningen har som varemerke å vinne medaljefinaler. Prøve OL intet unntak.

Publisert Sist oppdatert

Dagens medaljefinale ble en lettværsseilas, under forhold der de norske jentene tidligere eksellerte. I vinter har de imidlertid gått opp i vekt for å forbedre hardværsseilingen, og nå har Helene og Marie båtfarten inne under alle forhold. I medaljefinalen ble de sjenert i starten av den australske båten som tjuvstarten, men greide å holde linjen deretter og rundet kryssmerket i tetgruppen. En jibb rundt merket ga jentene fri vind på lensen og bra trykk gjorde at Helene og Marie rundet 2 etter lensen. På den siste runden seilte nordmennene seg opp ti 1. plass som de holdt til mål.

Resultatet er en kombinasjon av evner til å holde hodet kaldt og god teknikk, mener jentene selv. Regattaen, som er test event for Paris 2024, har ellers gått litt opp og ned for de norske jentene som sier de må forbedre startene før VM som skal arrangeres i Haag om to uker. En kullseiling kostet også dyrt. I Haag møter de også Pia Dahl Andersen og Nora Edland som har vært hjemme og finpusset formen før VM.

Fasit for de norske seilerne til nå er to 7.plasser i ILCA klassene i tillegg til FX-jentenes 8. Minna Mobekk endte på 10. plass i IQfoil. Dermed har Norge fire lag blant de ti beste i Prøve OL for Paris 2024. Det gir oss et godt utgangspunkt før selve OL mener sportssjef Eirik Verås Larsen som er tilfreds over seilernes fysiske progresjon.