49erFX på Lanzarote
49erFX på Lanzarote

Næss og Rønningen alene på toppen

Leder på Lanzarote foran OL vinnerne fra 2016

Publisert Sist oppdatert

De norske jentene har funnet flyten i seilingen og ligger nå stabilt høyt oppe i alle seilaser. i går ble det to 2. plasser og en 3. plass etter godtgjørelse. Dette skyltes at jentene ble diskvalifisert for tjuvstart etter black flag. Tjuvstarten tilhørte imidlertid det andre norske laget med Pia Dahl-Andersen og Nora Edland som hadde kjøpt et seil fra Næss og Rønningen og beholdt seilnummeret med et lite synlig ett-tall i tillegg. Feilen ble omgående korrigert og Helene og Marie fikk en godtgjørelse basert på gjennomsnittet av deres plasseringer.

Foran OL- og verdensmestere

Det tar dem til topps på listene foran OL vinnerne fra 2016, treningskameratene Martine Grael og Helena Kunze, mens verdensmesterne fra 2019, Annemiek Bekkering og Annette Duetz ligger på 3. plass. Hele verdenseliten, som nå er sulteforet på regattaseiling, deltar i regattaen som er nasjonskvalifisering til OL i Tokyo.

Tester OL båten

Helene og Marie seiler for første gang med den nye båten de skal bruke i OL. Det var viktig for dem å teste båten i det som kanskje blir den siste regattaen før OL. Etter de gode plasseringene her, er de naturlig nok fornøyd med båten som de har jobbet hardt med å sette opp før regattaen.

Uflaks for guttene

49er laget med Tomas Mathisen og Jeppe Nilsen seiler fort når de seiler, og tok en 2. plass i går i den eneste seilasen de fullførte. I den andre seilasen røk genakerfallet ved runding første kryssmerke. Det ble å seile rett hjem for å reparere, men dessverre rakk ikke guttene tilbake til å starte i tredje seilas. Ergerlig for laget som nå har fått fart på båten, og mulighetene for OL kvalifisering synes nå temmelig små.

Nicolas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen vant en seilas i Nacra17 og er nå 11 sammenlagt.

Dagens seilaser er de siste i kvalifiseringsrundene, og gullfinalene starter onsdag, med medaljefinale fredag.

http://www.lanzarotewinterseries.com/international/resultados.php