SUI 229, Helly Hansen, Kristian Nergaard får en fin start

5.5 m på Garda med norsk 2. plass

Kristian Nergaard med ny 5.5 meter viser god form før VM på Hankø

Publisert Sist oppdatert

Den britiske 5.5 meteren «Jean Genie», tegnet av David Hollom, viste at den henger godt med også på nedre skala av vindstyrkene. På avslutningsdagen av Alpen Cup tok britene 3. og 4. plass, mot Nergaards 5 og 1.

Dermed ble det seiler til James Howells i hans første 5.5 meter regatta. Med lang erfaring i Etchells er han imponert over standarden i 5,5 meter klassen. - Jeg har seilt Etchell i 20 år, og dette er første gang jeg er ombord i en 5,5 meter. Jeg er litt overrasket over dybden og bredden av talent og ekspertisen i klassen. De mange tidligere olympiske seilere og Star-seilere og andre gode seilere i klassen er spektakulær, ja kanskje til og med bedre kvalitet enn Etchell klassen.

- Det er gledelig at den nye GBR 42, Hollom-båten, ser ut til å være utrolig konkurransedyktig i dette vindområdet, som er det den er bygget den for. I mellom 10 og 16 knop og flatt vann på Gardasjøen er det en fantastisk båt. Jeg tror vi har en fartsfordel i forhold til Schmidt-båtene, som var målet. Jeg er superfornøyd på vegne av Peter «Morty» Morton og Jeg er sikker på at det vil gå enda raskere når han kommer ombord

- I dag fant vi igjen ut at under de klassiske Garda-forholdene har GBR 42 et konkurransefortrinn, til tross for noen konservative starter klarte vi å finne veien til den foretrukne høyresiden og lot det nye designet vise sitt fartspotensiale.

For Kristian Nergaard var regattaen et bevis på at han er med i toppen, også med ny båt. SUI 229 som er bygget i 2019 er leid inn for sesongen, - Så får vi se hva det blir, sier Nergaard. Hans «Artemis XIV» er nå til salgs, men båten som er fra 2006 kommer nyoverhalt fra verftet og er tross alt den mestvinnende 5.5 meteren de siste årene, så valget om å satse på ny båt har trolig ikke vært bare enkelt for Kristian Nergaard.

Sammenlagtresultater