Dokumenterer på You Tube: Tanja Bruun og Chris Job står bak You Tube-kanalen «Sailing Aurora». De seiler en Hanse 418 fra 2018 med hjemmehavn i Sverige og lager informative videoer om seiling og utbedringer av seilbåt.

Slik får du lynraskt internett i båten

Langs store deler av norskekysten er det mobildekning med 4G eller 5G. Begge deler gir lynraskt internett, men i områder med svakt signal kreves det riktig mottaksutstyr. Fast installasjon av ruter i båten kan gi betydelig bedre dekning og dermed raskere internett enn ved kun bruk av mobiltelefon.

Publisert Sist oppdatert

En ruter med SIM-kort har muligheten til å laste ned data via 4G eller 5G. Mange bruker mobilen som ruter og deler internett med PC-er, nettbrett og annet utstyr som trenger tilgang til internett. Med kun mobiltelefon er det steder langs kysten med ingen eller dårlig dekning. Det kan også være at det er dekning i cockpit, men ikke når mobilen blir tatt med ned i salongen.

På Facebook vises det bilder av mobiler heist i poser til toppen av masta, og fornøyde unger med ansiktet klistret i paden. Lykken er oppnådd inntil noen ringer eller mobilen går tom for strøm. Det finnes heldigvis bedre løsninger.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER