RASK: Det norske laget ønsker å satse i Perrsico69F, en foilende enskrogsbåt.

Ungt norsk lag ber om støtte

FoilingNorway vil samle inn penger som uavkortet vil gå til å dekke deltagelse av et norskt lag i 69f Sailing Cup.

Publisert Sist oppdatert

Det norske laget vil bli ledet av Alexander Ringstad med WASZP seilere Marcus Berthet og Eira Nilsson ombord. Ringstad tok en GC32 til Norge, en foilende katamaran, men dette prosjektet lot seg ikke finansiere. Nå satses det i Persico69f, en enskrogsbåt som kan beskrives som en mini America’s Cup-båt.

Lang høst

– Nå skal det norske laget delta i 69F Sailing Cup på Palma og vil være der og trene og seile regatta ut oktober, kommer det fram av FoilingNorways facebook-side.

Laget er også invitert til å seile en «invitational only» regatta i Pensacola i november. Regattaen vil foregå fra American Magic’s America’s Cup base. American Magic vil selv stille med to ungdoms- og damelag. American Magic har valgt Persico69F som treningsbåt i sin ungdoms og dame satsning frem mot Youth Americas Cup. Regattaen inngår i Persico69F US Foiling Select Series. Med som seilende coach har laget med seg Jorden van Rooijen med bakgrunn fra Dutch Sails satsningen.

SATSER: Det nosrke laget har fått med seg en nederlender som trener og medseiler.

Ønsker støtte

For å finansiere satsningen har FoilingNorway opprettet en Spleis-kampanje hvor privatpersoner kan hjelpe de unge seilerne til sin internasjonale satsning.

Laget har leid en Persico69F og vil bruke denne som treningsplattform vinteren 2022/2023 med Scandinavia som base.

De som gir kr 5.000,- eller mer vil få mulighet til å seile en dag med laget om bord i Persico69F våren 2023, kommer det frem av infomasjonen lagt ut på Spleis.

69F GRAN PRIX 4 PUERTO PORTALS, event 4.1 The fourth regatta of the 69F circuit in Europe 21 October, 2022©Kevin Rio / 69F media

.