KTK-mønstring på Hankø

Sesongens høydepunkt i 2017 for det norske treseilermiljøet blir VM for 8-meter på Hankø i august.

Publisert

Sesongens høydepunkt i 2017 for det norske treseilermiljøet blir VM for 8-meter på Hankø i august. 8-meter har alltid vært godt representert i Klassisk Treseilerklubb (KTK) som en slags gjennomsnittsbåt, og Norge har historisk en flott tradisjon knyttet til denne internasjonale regattaklassen. En 8-meter er en klassisike treseiler på ca. 15 meters lengde.

Det er en stor inspirasjon for det norske klassiske treseilermiljøet at kong Harald prioriterer seiling med sin 8 mR Sira så høyt som har gjør. Deltagelse i internasjonale 8-meter mesterskap har derfor fått høyere fokus de senere år. De fleste av 8-meterne i KTK har imidlertid ikke vært rigget etter internasjonale klasseregler og målt inn i 8mR-klassen. Dette er en omstendelig prosedyre, men en forutsetning for å kunne delta i internasjonale regattaer. De fleste er blitt restaurert om til praktisk turbåter. Nå opplever vi en økende interesse for regattadeltagelse på dette nivået blant klubbens 8-meter-eiere, som satser på deltagelse i VM på Hankø.

Kong Olav fikk bygd sin 8 mR «Sira» i 1933, og etter den første regatta-epoken seilte han båten som en turbåt hele livet. Kong Harald arvet «Sira» etter sin far, og han har satt båten i topp internasjonal regattastand.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS