Golden Globe Race

UAVKLART: Abhilash Tomy har mistet masten og skadet ryggen. I nesten ett døgn har det ikke vær kommunisert med seileren.

Uavklart om Abhilash Tomy etter melding om personskade

Ingen har hørt noe fra indiske Golden Globe-deltageren etter store skader. Redningsaksjon er i gang. 

Publisert Sist oppdatert
SKØYTE: Tomy seiler en nybygget båt som er en replika av «Suhaili», båten som vant Golden Globe Race for 50 år siden.

 

– ROLLED. DISMASTED. SEVERE BACK INJURY. CANNOT GET UP, var meldingen regattaarrangøren mottok fredag 21. september kl 12.09 UTS fra Abhilash Tomy. Siden har ikke regattaarrangøren hørt fra soloseileren, men mottar posisjonssignaler fra båten. Det er ikke oppfattet noen signaler fra båtens EBRIB, og det har ikke vært mulig å få kontakt, hverken via satellittelefon, eller tekstmeldin.

Redningsaksjon i gang

Arrangøren av Golden Globe Race jobber nå aktivt sammen med Australian Maritime Rescue Co-ordination Center  (MRCC) i Canberra. Også det franske redningssenteret er i gang. De har base på Reunion Island i det indiske hav, og er nærmest. Abhilash Tomy er tilknyttet den indiske marine, og også de vil hjelpe til. Skip i nærheten er beordret til å gi assistanse. Hendelsen skjede 1900 nm fra Australske vestkyst. 

Konkurrent nærmest

Irske Gregor McGuckin er den nærmeste båten, ca 100 nm sørvest fra Abhilash Tomy, men også McGuckin er uten mast. Han er i dialog med arangøren, men har vært opptatt med å få reddet seg selv og egen båt. McGuckin har bekreftet at motoren fungerer etter 360 graders rullingen som endte med mastehavari i går. Når han har fått båten sjøklar, så vil han sette kurs mot Abhilash Tomy for å bistå assistanse. 

Mark Slats ligger 150 nm øst for Tomy, men vil ha kryss tilbake for å gi han assistanse. 

For tøft

Det var 18 soloseilere som startet Gilden Globe Race 1. juli, med Are Wiig. Med de to mastebrekkene på fredag er det bare 8 deltagere igjen. I tet ligger Jean-Luc van Den Heede fra Frankrike som nærmer seg Australia og har en ledelse på 1280 nm. Det er ca 10 dagers seiling. 

Lengst bak i feltet ligger Mark Sinclair, 3447 nm bak lederen. 

 

INDISKE HAV: Båten befinner seg 1900 nm fra Australia og er over halvveis av det Indiske Hav.