Vanskelig beslutning for Terry Hutchinson, Skipper & Executive Director - New York Yacht Club American Magic

Vil USA risikere å konkurrere i Saudi-Arabia?

American Magic USA har søkt om å få slippe å seile den andre runden i AC regattaen i Jeddah.

Publisert

Etter at «American Magic» (USA) vant den første av de tre innledende regattaene, gjensto spørsmålet om de ville konkurrere i den andre regattaen som skal foregå i Saudi Arabia. Teamet søkte uten hell å bli fritatt fra deltakelse av sikkerhetshensyn i Saudi-Arabia, og det er uklart hvilken straff de kunne pådra seg ettersom deltakelsen er obligatorisk i henhold til ACs regelverk.

Mens USA-laget ennå ikke har klargjort sin posisjon, rapporteres det i Arab News at alle seks lagene som deltar i den 37. America's Cup vil være på plass i den andre innledende regattaen på Rødehavet i Jeddah 30.november - 6. desember.

De seks aktuelle lagene kommer fra New Zealand, Storbritannia, Sveits, Frankrike, Italia og USA. Regattaen foregår i entypebåtene AC40 som senere skal erstattes av AC75 båtene som skal benyttes i selve America's Cup. 

Jeddah Yacht Marina der båtene har sin base  ligger bare noen få hundre meter unna. racerbanen som er vert for Saudi-Arabias Formel 1 Grand Prix. Saudi-Arabia vil være den eneste destinasjon utenfor Spania som arrangerer en America's Cup-regatta som en del av 37. AC-syklusen.