Adjø Rio, og på gjensyn

Det sier Eivind Melleby når han senere idag legger ut på Volvo Ocean Race sjette etappe med kurs for Boston. Før jul er han og familien tilbake i Rio de Janeiro.

Publisert

Når Volvo Ocean Race er over etter målgang i St. Petersburg i slutten av juni skal Eivind Melleby gjenoppta Starbåtseilingen sammen men mannskapet Petter Mørland Pedersen. Da blir det neste store målet OL i London 2012, men først skal laget delta i flere store mesterskap i den krevende OL båten.

Det første er årets VM der det ventes at 80 båter fra 25 nasjoner vil samles i Varberg i første uke av august. VM i 2012 starter på nyåret i Rio de Janeiro og Melleby har sammen med fru Karianne og datteren Wenche vært på rekognisering i storbyen for å finne et bra sted å bo slik at hele familien kan være med på oppladningen til, og selve mesterskapet som går rett over nyttår. I alt regner familien med å bosette seg i Rio i vel to måneder. Melleby har benyttet oppholdet i Rio til å orientere seg om mulighetene til å bo og trene, og ikke minst, finne en passende barnehage til den da nesten tre år gamle Wenche.

Skipperen på Ericsson 4, Torben Grael, som har flere OL medaljer i Star, senest gull fra 2004, er også bosatt i Rio, og han og landsmannen Robert Scheidt er kanskje verdens beste to manns nasjonslag i Star. Det skulle gi Melleby og Mørland Pedersen mulighetene til en perfekt oppkjøring til VM. Og familien et opphold de aldri vil glemme.

Powered by Labrador CMS