Vær obs på manglende staker

Vi har fått flere tips om staker som er forsvunnet iløpet av vinteren eller som er i så dårlig forfatning at de utgjør en fare for båttrafikken. Vet du om andre stakeløse grunner eller potensielle farer som båtfolket bør være obs på, vil vi gjerne høre fra deg.

Publisert Sist oppdatert

USYNLIG VED HØYVANN: Denne satken ved Karmøy synes knapt når vannet er høyt. Foto: Stian Mæland.

Vi skrev for noen uker siden om flere staker som har forsvunnet eller blitt skadet iløpet av vinteren. Her flere tips vi har fått inn fra våre lesere.

Christopher Robin Hansen og Andreas Haffner skrev for et par uker siden at Vestre stake, totalt tre stykker på Storeflua, i Bundefjorden da var borte. Posisjon: N59.50.155 E010.43.504.

 

Farlig merking ved Karmøy

I Vedavågens skjærgård ved Karmøy er det et par staker som burde skiftes ut, mener Stian Mæland. Ved skikkelig flo er den ene nesten under vann. Se her for mer informasjon.

Viksfjorden, Larvik

Dagfinn Stensrud har sendt oss en mail om at det i Viksfjorden i Larvik er en stake som burde vært satt opp igjen etter at isen tok den for et par tre år siden.

 

– Der skjer det utrolig mange grunnstøtinger. Heldigvis er det fem knop i fjorden, så det blir ikke så alvorlige skader ut av dette, men likevel. Skadene koster flesk.

Bare på en eneste søndag i fjor, talte vi 18 grunnstøtinger bare på noen timer, skriver Stensrud.

 

Grunnen ligger øst for Brentholmen, vest for Sandholmen, nord/vest for Ulholmen, vest for Kråkholmen.

  –Her har det alltid vært to staker, en på hver side av grunna. Nå er det bare den lengst vest som står igjen, sier Stensrud

Skjev kost

Også Bjerkøykosten utenfor Bjerkøya i Asker har fått hard medfart i vinter, men er likevel godt synlig.

Har du informasjon om disse stakene har kommet på plass igjen eller om ytterligere mangler på staker og sjømerker, så tips oss.