Navigerte norskeid superyacht

Aksel Magdahl er tilbake i Norge etter en vellykket Caribbean600 der han navigerte den norskeide 115 foteren «Nikata» til 4. plass av alle IRC båtene.

Publisert Sist oppdatert

Magdahl utgjorde sammen med taktiker Bouwe Bekking hjernetrusten ombord i «Nikata», en 115 fots superyacht bygget ved Baltic verftet i Finland til Judel/Vrolijks tegninger. Båten er eid av nordmannen Nicolai Tangen, en hegdefondsforvalter og kunst-mesén. Tangen etablerte i 2005 investeringsfondet AKO Capital der ti prosent av fortjenesten går til veldedige formål. I 2015 ga AKO kunststiftelse, som Tangen opprettet, Sørlandets Kunstmuseum disposisjonsrett på sin kunstsamling på 1500 verk som nå er planlagt utstilt i en nedlagt kornsilo i Kristiansand. 

Seiler tross pappaperm

Magdahl er egentlig i pappaperm, men deltar i enkelte regattaer som naviger, ofte med Bouwe Bekking som makker. Han forteller om Caribbean600 regattaen som en av de mer behagelig regattaer på kloden, men med hyppige rundinger blir det liten tid til å hvile underveis. «Nikata» fullførte regattaen på under to døgn og var seks timer og 49 minutter unna totalseieren på korrigert tid. Selv om regattaen er intens og krevende, er det ikke noe i veien for ar norske turbåter som har seilt ARC kan stille opp. Det burde var fristende, ikke minst på grunn av sosiale arrangements av høy kvalitet før og etter seilasen.

Ny nordmann i Club Swan50

Selv om seilingen blir noe begrenset fremover på grunn av familiesituasjonen, skal Magdahl navigere en tysk Club Swan50 i sommerens Middelhavsserie. Dermed får fire båter i denne klassen norske seilere i nøkkelposisjoner ombord, Morten Kiellands «Mathilde», Petter Murens «Proxflyer» og Kong Haralds erfarne «Fram»-lag som han imøteser med særlig spenning.

Utelukker ikke The Ocean Race

Axel Magdahl har seilt to Volvo Ocean Race og har besverget at han ikke skal delta i flere jorden rundt regattaer.

– Man skal aldri si aldri, sier han. I det siste Volvo Ocean Race var han landbasert strateg for det nederlandske «Akzo Nobel» og utelukker ikke tilsvarende oppgaver for fremtidige team. Kanskje kan det til og med blir rom for å seile også, i hvert fall på enkeltetapper.

Dette og mere til forteller han om i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen i helgeutgaven.

LES: Norske «Nikata» god for 30 knop (+).

STOR: «Nikata» ruver godt bak Volvo 70 »Wizard».
115FOT: «Nikata» er konstruert av judel/vrolijk og bygget av Baltic. Båten ble sjøsatt i 2015.