EKSTREM: «Hugo Boss» er bygget med tanke på aerodynamikk. Store krefter gjør båten utsatt for strukturelle skader..
EKSTREM: «Hugo Boss» er bygget med tanke på aerodynamikk. Store krefter gjør båten utsatt for strukturelle skader..

Fikser skaden selv

MIndre skade enn fryktet gjør at Alex Thomson og HUGO BOSS vil fortsette seilasen etter reparasjon ombord.

Publisert Sist oppdatert
Skade: Alex Thomson er ikke bare seiler. han må også kunne mekke for å reparere skader underveis.
Skade: Alex Thomson er ikke bare seiler. han må også kunne mekke for å reparere skader underveis.

HUGO BOSS har søkt smulere farvann for å kunne reparere skaden som har oppstått i baugseksjonen. Kursen er lagt om til lens og farten redusert til under fire knop. I konkurransen ligger Thomson nå på 3. plass 171 nautiske mil bak ledende Thomas Ruyant. Charlie Dalin ligger på 2. plass, 23 nm bak lederen.

Skade i baugen

Ross Daniel, teknisk ansvarlig i Alex Thomson Racing, ga en oppdatering til media i morges, - I går kveld (lørdag 21. november), mens Alex gjennomførte en rutinemessig inspeksjon ombord på HUGO BOSS, oppdaget han det han mente var noen strukturelle skader i båtens baugområde. Han varslet umiddelbart meg selv og teamet på land, og vi ga klare instruksjoner slik at han kunne utføre en full inspeksjon av skaden. Denne inspeksjonen har avdekket noen strukturelle skader på et langsgående spant foran på båten. Skaden ser ut til å være isolert i det området alene.

Ukjent årsak

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket denne skaden. Det har ikke vært noen hendelser så langt som har gitt grunn til bekymring. Sammen med våre båtbyggere og konstruktører jobbet vi hele natten med å lage en full reparasjonsplan for Alex. I løpet av denne tiden tok Alex litt hvile ombord for å forberede seg på å starte reparasjonsarbeidet i morges.

Alex har nå lagt båten på en kurs for for å redusere bevegelse ombord mens han utfører reparasjonen. Han har alt nødvendig materiale ombord, en detaljert plan å følge, og et team av ingeniører i verdensklasse som gir ham råd. Vi er derfor sikre på at han skal klare å fullføre reparasjonen. Vårt mål er å utføre den nødvendige reparasjonen raskt og effektivt, for å minimere tap i forhold til konkurrentene og gjenoppta kappseilasen igjen.

En ytterligere oppdatering vil komme fortløpende fra teamet.