Alexander Ringstad

Får ny sponsorpartner

Alexander Ringstad og Xela Racing ser utover Norges grenser med ny sponsor på laget.

Publisert

Det maritime teknologiselskapet Vissim er med på Alexander Ringstads satsing på Xela Racing. – Vissim driver blant annet med datainnhenting og overvåkning av vind og bølger for bruk til havvind, oljeinstallasjoner, fiske og havner. Vi kan utveksle data og erfaringer til begges nytte og glede, sier Alexander Ringstad. - Skal vi få med samarbeidspartnere og sponsorer må vi kunne tilby noe mer enn bare en logo. Vi må kna return-ballen bedre, sier Alexander Ringstad..

https://finansavisen.no/premium/sport-and-fritid/2022/02/24/7765967/seiling-deler-teknologi-med-maritime-virksomheter-innen-havvind-og-olje

– Vi ønsker å prøve nye unge seiltalenter. Vi skal blant annet seile noen store regattaer i Hong Kong og Miami i vinter. Dette er store profesjonelle regattaer hvor vi får vist oss frem og profesjonalisere seilingen ytterligere. Fysikk er blitt stadig viktigere, og vi har med coacher, ernæringsfysiologer og andre for å utvikle både oss selv og den spennende teknologien videre. Derfor er vi på utkikk etter flere partnere som kan bistå oss og dra nytte av oss, sier Ringstad til Finansavisen.

Seiling i Norge står nå ovenfor et skifte på samme måte som Norges maritime sektor. Her er det flere spennende synergier. Vi må fortsette å utvikle våre brett- og Waszp-seilere som er fortrolig med å foile. Her skal Xela Racing vær ledende og føre an på alle plan, sier Ringstad, og fortsetter: Drømmen om America's Cup og SailGP er selvfølgelig der, men i første omgang håper vi å kunne stille med en båt i Youth America's Cup, hvor man seiler med forrige generasjons båter med budsjetter på en brøkdel av selve Cupen. Da må vi klare å kommersialisere seilingen, eller foilingen som det dreier seg om, sier Ringstad.