SAMARBEID: Hans Peter Steinacher og Ernesto Bertarelli lanserte det nye samarbeidet 14. desember 2021.

Formula 1-dramaet fortsetter på vannet

I neste America’s Cup vil Mercedes og Red Bull knive om å utfordre Team New Zealand.

Publisert Sist oppdatert

Det er kjent at det engelske America’s Cup laget jobber tett med Mercedes sitt Formula 1 lag. I dag ble det kjent at det Sveitsiske laget Alinghi returnerer til America’s Cup og får hjelp av Red Bull. Red Bull er ikke ny innen seiling. Alinghi og Red Bull har vært konkurrenter i GC32-klassen.

11 års pause

Alinghi er tilbake etter 11 års pause. De stoppet aldri med seiling, men tok en pause fra America’s Cup. De er det eneste laget som har klart å få America’s Cup til Europa, og da de forsvarte pokalen i Valencia var America’s Cup større enn noen gang, med 11 lag.

I 2010 ble Alinghi utfordret av BMW Oracle Racing med flerskrogsbåter. Amerikanerne vant suveren med sin trimaran mot Alinghis katamaran.

KAMPHANER: Red Bull Racing og motstanderen Mercedes AMG Petronas F1 team vil møte hverandre på vannet.
REDBULL: Christian Horner skal hjelpe Sveits i America's Cup
MERCEDES: Toto Wollf skal hjelpe Storbritannia i America's Cup.

Inn med teknologi

Sist søndag ble det en dramatisk avslutning på Formula 1, mellom Ord Bulls Max Verstappen, og Mercedes’ Lewis Hamilton. Max Verstappen passerte veteranen på siste runde, og klarte med det å vinne sesongen, og bli verdensmester for første, samt å føre Red Bull til topps i Konstruktørmesterskapet foran Mercedes.

– Jeg ønsker Alinghi Red Bull Racing velkommen til Red Bull-verden, og ser frem til å hjelpe vårt nye medlem av familien frem til suksess, sier sjefen for Red Bulls Formula 1 lag, Christian Horner.

Flyttet inn til Mercedes

INEOS Britannia, tidligere INEOS Team UK, jobber tettere med Mercedes-AMG Petronas F1 Team og får en felles teknisk sjef. Utviklingslaget til Ben Ainslie har flyttet sammen med Formula 1 laget til Mercedes. Dette laget er også sponset av Ineos.