NAVNEBYTTE: «Alinghi Red Bull» er Emirates Team NZ første treningbåt før AC 36 som de vant

Alinghi Red Bull i gang med AC trening i Barcelona

Har overtatt Emirates Team New Zealands første treningsbåt fra de 36. AC seilasene.

Publisert Sist oppdatert

America's Cup-utfordreren Alinghi Red Bull Racing-teamet viste 8. august for første gang offentlig, AC75 de kjøpte fra Emirates Team New Zealand, og som ble brukt av forsvareren som sin første båt i forberedelse til sin 36. America's Cup-seier i Auckland, New Zealand.

– I dag symboliserer eventyret som begynner i Barcelona, kommenterte hovedtrener Nils Frei.

– Denne førstegenerasjons båten vil gi oss verdifulle treningstimer før vi har vår egen kappseilingsbåt.

Nytt team, gammel båt

– Vi er et nytt team som seiler en båt som vi nå skal lære å kjenne, men å kunne trene allerede i år er svært fordelaktig, sier Frei. Protokollen hindrer konkurrentene fra å seile en AC75 fra 17. mars 2021 til 17. september 2022, men et unntak fra dette er at hvis en ny konkurrent kjøper en AC75 fra 36. America's Cup, kan de ha maksimalt 20 seildager mellom 17. juni , 2022 og 17. september 2022. Det nye sveitsiske laget er den eneste utfordreren som kvalifiserer for dette unntaket.

Aldri nok tid

– Hvis det er én ting alle cupkampanjene har til felles, er det at du aldri kan ta igjen tapt tid, sa Frei. - Og du har aldri nok av det! Forberedelsene til denne lanseringen har gitt oss muligheten til å lære å jobbe sammen.

Etter å ha kjøpt båten tidlig i syklusen fra Emirates Team New Zealand, har Alinghi Red Bull Racing Team jobbet hardt for å forberede AC75 for sin første seiling, planlagt denne uken, med forbehold om sleptesting og siste sikkerhetsforberedelser.

Veteranhjelp

Dean Barker fra New Zealand som var en del av det vinnende New Zealand-laget i 2000 og nylig rormann for American Magic i 2021 tilfører erfaring til det sveitsiske laget. I tillegg har sveitserne med seg Pietro Sibello, finalist med «Luna Rossa Prada Pirelli» i 2021. - Å administrere en AC75 er en viktig del av et America's Cup-prosjekt, sier Sibello, Sailing Team Advisor. - Å være en del av dette teamet og kunne formidle kunnskapen vår, sammen med Dean Barker, betyr mye for meg. Vi har komplementære erfaringer fordi vi kommer fra forskjellige lag, og dette vil tillate oss å få det beste ut av hverandre og deretter gi det videre til det unge og talentfulle Alinghi Red Bull Racing-mannskapet.

BARCELONA: Laget på plass på baugen av «BoatZero» i Barcelona.

Koordinert team

– Lanseringen var et stort skritt for oss, muliggjort takket være koordineringen av hele teamet, kommenterte Tim Hacket, Shore Manager for Alinghi Red Bull Racing. - Å kjøpe en båt som vi ikke hadde jobbet med tidligere, krevde mange timer å venne oss til. Alle disse timene er læringserfaringer som vil være nyttige for BoatZero. Nå som båten er sjøsatt, har vi fortsatt ulike kontroller å gjennomføre før vi kan seile om noen dager.

På plass i Barcelona

Alinghi Red Bull Racing Team er nå på plass ved sin midlertidige base i Marina Barcelona ved siden av W Hotel vest for superyachthavnen og vil gjennomføre et intensivt treningsprogram.

Psarofaghis fra SailGP

Skipper for Alinghi Red Bull Racing, Arnaud Psarofaghis, vil styre båten gjennom den tillatte treningsperioden, og mannskapet vil roteres inn og ut etter hvert som tidsplanen skrider frem. Analyse av prestasjon på alle områder vil være nøkkelen, og konkurrentene vil følge nøye med for å se hvordan dette nye laget utvikler seg.

Skal få erfaring

– BoatZero vil tillate oss å få den nødvendige erfaringen på AC75, rapporterer Silvio Arrivabene, co-General Manager og Head of Technical Operations. - Til tross for dagens festligheter, er vi klar over at det fortsatt er mye arbeid å gjøre for å ta igjen nivået til lagene som kjørte den 36. America's Cup. Men dagen i dag har gitt oss energi til å fokusere på neste steg: seiling, sier han.