Innholder kjøpslenke - Amalfikysten

Amalfi

En seiltur utenom det vanlige på Amalfiakysten

Nye sertifikatkrav endret planene for årets seiltur på Amalfikysten

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha leid båt i Middelhavet i mer enn 20 år og fem av dem som fornøyd kunde av det samme utleiefirma i Salerno, så vi med store forventninger frem til årets tur. Fem glade seilere hvorav tre skulle oppleve Amalfikysten for første gang. 

Amalfikysten

i disse 20 årene gjaldt de samme betingelser som i Norge, nemlig at personer født før 1980 kan føre båter opptil 50 fot uten sertifikat. Vi har i denne perioden ikke hatt uhell og utleier er godt kjent med oss som leietaker. Vi hadde bestilt båten allerede i februar og gått ut fra at de samme regler ville gjelde

Uventet sertifikatkrav

Mindre enn en uke før avreise ble vi vennlig påminnet krav om "sailinf licence", det som viste seg å være et ICC sertifikat, en utvidet båtførerprøve med en praktisk del. De nye reglene ble innført fra 1. juni 2023. På en ukes varsel var det ikke mulig ta dette sertifikatet. Valget sto mellom å betale ekstra for skipper, kanseller charteret eller få godtgjort 60 prosent av leien for et fremtidig charter. Ingen av alternativene syntes spesielt lystelige. Skipper var uaktuelt, en sjette mann i en trang 40 foter ville være "too close for comfort" for alle. 

Fant en løsning

Etter lange forhandlinger landet vi på en ikke optimal, men akseptabel løsning. I ettermiddag vil vil bli seilt av en skipper til Amalfi der båten skal ligge i havn til vi igjen blir hentet neste fredag og seilt tilbake til Salerno. I mellomtiden har vi båten som hotell i en av Italias vakreste byer med mulighet for daglige ekskursjoner til lands og til vanns. Prisen på båten blir en brøkdel av hva det koster å bo på hotell i Amalfi i samme periode. Det kommer til å bli en fin uke og noen av opplevelsene skal vi dele med Seilmagasinets 

Sjekk båter til leie her

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av SEILmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker. Artikkelen er oppdatert med affiliatelenker i mars 2024.