American Magic ute

Patriot gikk på to nye nederlag og er ute av America's Cup for denne gang.

Publisert Sist oppdatert

Redusert vind i forhold til fredagens seilaser hjalp ikke Terry Hutchinson og hans American Magic team. Luna Rossa Prada Pirelli viste igjen at de har brukt tiden mens amerikanerne måtte gjenoppbygge sin båt, til å forbedre båt og mannskap under alle forhold. To overlegne seire fredag ble fulgt av to like suverene seilaser i natt.

Holdt ikke følge

Rormann Dean Barker kom brukbart igang i den første seilasen, med fri vind i le posisjon, men for langt unna til å gi italienerne bakvind. Allerede etter første slag var italienerne foran, og dermed var i realiteten løpet avgjort. Luna Rossa Prada Pirelli var gjennomgående raskere på kryss, mens amerikanerne kuttet noe av forspranget på unnavindsleggene. Jimmy Spithill og Fransesco Bruni var imidlertid aldri truet og tok en klar seier.

Nytt tap i starten

Starten i den andre seilasen ble en repetisjon av gårsdagens der Luna Rossa krysset startlinjen med Patriot i kjølvannet og tvang konkurrenten til å slå. Seilasen ble derfra en tragedie for amerikanerne som på toppen av i bli utmanøvrert også fikk problemer med å operere foilene. 3 minutter og 51 sekunder ble avstanden i mål i italiensk favør og dermed endte New York Yacht Clubs første deltakelse i America's Cup på 18 år.

Mistet grepet

For den amerikanske båten som var den eneste til å slå pokalforsvarer Emirates Team New Zealand i serien før jul og dermed ble best av utfordrerne er det nesten ufattelig at laget ikke vant en eneste seilas i Prada Cup, kvalifiseringen til selve America's Cup, og at eventyret i realiteten sluttet med den fatale kullseilingen i den ene seilasen der amerikanerne hadde ledelsen mot Luna Rossa.

Brutalt tap

En Terry Hutchinson som hadde vanskeligheter med å snakke, summerte opp situasjonen med ett ord, "brutalt" i nederlagets stund. Han viste imidlertid sin klasse som leder og sportsmann da han takket New York Yacht Club for støtten og Patricio Bertelli for å ha satt opp Prada Cup. Også den amerikanske kommentatoren Ken Read ble nesten målløs ved det faktum at hans landsmenn nå er ute av cupen for denne gang og at American Magic laget som består av 135 personer nå må pakke sammen og reise hjem til USA..