Americaś Cup

Terry Hutchinson. Foto American Magic

Vil ha America's Cup tilbake til USA

New York Yacht Club øyner sjansene for å få pokalen tilbake til troférommet i klubblokalene på Manhattan. Sjefen for seilerlaget, Terry Hutchinson, er Seilmagasinets lørdagsgjest.

Publisert Sist oppdatert

Det er mindre enn tre måneder til fem AC75 båter møtes i kampen om å få utfordre pokalforsvareren. New York Yacht Clubs «American Magic» er et av lagene og sjefen for seilteamet, Terry Hutchinson, er vår lørdagsgjest.

Den nye «American Magic» er cirka 1000 kilo lettere enn forgjengeren. Det skyldes både færre mannskaper og reduksjon av skrogvekten. «Patriot» som er båtens egentlige navn har vist at den kan fly i mindre enn seks m/sek vind. Den kan være et gjennombrudd som gir amerikanerne en fordel, men Hutchinson selv mener alle lagene er i stand til å vinne Cupen.

Alle seks America's Cup-lagene vil konkurrere i den innledende regattaen 22. – 25. august. Det vil bli første gang de nye AC75-båtene gir en innsikt i styrkeforholdet mellom lagene.

Bare fire dager senere starter Louis Vuitton Cup med to round robin-serier der alle seks konkurrerende lag, inkludert forsvareren Emirates Team New Zealand, er på plass. Seriene skal etter planen avsluttes 8.september, og vil være siste gang forsvareren får seile mot utfordrerne før selve Louis Vuitton 37. America's Cup-finalen.

2024 blir et stort seilerår, med OL, America's Cup og Vendee Globe på kalenderen. Til tross for at disse seilasene foregår i vidt forskjellige båter, mener Hutchinson det er  teknologioverføring mellom båttypene.