VINNERE: Emirates Team New Zealand vant America's Cup, og var det eneste laget som ikke hadde forpliktet seg til cupens fremtid.

America’s Cup tilbake til enskrog

Det er New Zealand og utfordreren fra Italia som nå bestemmer fremtiden for seilasene. Nå Patrizio Bertelli røpet noe mange har forventet.

Publisert Sist oppdatert
ITALIA: Patrizio Bertuelli er leder for Luna Rossa-astsningen, og setter betingelsene for neste runde av America's Cup.

Før America’s Cup på Bermuda ble lagene enige om hvordan fremtidige runder av regattaen skulle være. Alle lagene, unntatt ett, Emirates Team New Zealand. Med New Zealand som vinner, kunne de velge utfordrer, og valgte Luna Rossa, laget som trakk seg da arrangøren, backet av Oracle Team USA bestemte å seile i AC50.

«Luna Rossa» overleverte teknologien de hadde utviklet til Emirates Team New Zealand, og som takk ble det italienske laget valgt til utfordrer, og er dermed med å sette betingelsene for den 36. runden.

Avslørt i italiensk avis

Patrizio Bertelli, mennen som leder Luna Rossa fra Italia har utalt i den italienske avisen La Stampa at det er slutt med katamaraner i America’s Cup, og at de vil vende tilbake til enskrogsbåter.

Båtene vil bli svært raske. Bertelli antyder at de vil foile. Detaljer vil bli annonsert senere i måneden.

Tidligere er det blitt annonsert at lagenes nasjonalitet vil bli viktigere. I 35. runden som gikk på forsommeren på Bermuda var det mange fra Australia og New Zealand som seilte på lag fra alle nasjoner.

Link til Volvo Ocean Race

Det er ikke usannsynlig at America’s Cup vil trekke på teknologi utviklet for Volvo Ocean Race. Guillaume Verdier kan bli sentral. Den franske designeren stod båt vinnerbåten til Emirates Team New Zealand, og har også blitt valgt til å utvikle neste generasjon Volvo Ocean Race-båter. Det er også stor sannsynlighet for av Peter Burling og Blake Tuke vil få sentrale roller i Emirates Team New Zealand for 36. runden. Peter Burling og Blake Tuke har fått mye av æren for seieren på Bahamas, og begge skal seile Volvo Ocean Race. Dette er nok en del av en større plan.

Neste runde av Volvo Ocean Race skal seiles i 60-fots foilene enskrogsbåter. Kanskje noe tilsvarende det vil vil se i neste America's Cup. 

Surt for amerikanerne

Larry Ellison har brukt ekstreme summer på å utvikle America's Cup formatet vi så i Bermuda, og er nok skuffet over at det var Emirates Team New Zealand som vant. Nettsiden til America's Cup er nå en online-klesbutikk, mens både appen og YouTube-filmene fra regattaen er fjernet. 

 

 

 

 

 

 

VOLVO: Guillaume Verdier har utviklet neste generasjon Volvo Ocean Race-båter som vil foile. Franskmannen er også designsjef for Emirates Team New Zealand.
TAPERE: Oracle tapte ikke bare finalen. De mestet også hele den nye konseptet med 50-fots foilende katamaraner.