Ineos Team UK imponerer endelig

Laget fra Storbritannina møte både Italia og USA i natt, og vant begge seilaser.

Publisert Sist oppdatert

Med økende vind opp mot 22 knop gjorde Ben Ainslie og hans lag få feil. Fra å tape alle seilaser før jul, så var det svært imponerende at de vant to av to seilaser i natt. Laget har byttet alt fra ror til mast, nye seil, og justert foiler, og det har tydeligvis vært det som skal til. Ineos Team UK klarte å holde båtene på foilene i begge seilaser, selv i første med mindre vind. De seilere også med mindre fokk, noe som viser at det nå har mer effektive foiler.

Mot USA

Første regatta startet med 8 knops vind som økte til 16 knop på det meste i første regatta. Begge båtene seilte i over 40 knop i 12 knops vind på lens. På kryss er farten over 30 knop. Ineos Team UK ledet med 11 sekunder på første toppmerke, og vant med 80 sekunder mot American Magic. Det amerikanske laget gjorde små feil flere ganger, og gjorde også taktiske feil. American Magic som var favoritt, og var det eneste laget som slo Emirates Team New Zealand.

Mot Italia

Vinden økte i andre seilas mellom Ineos Team UK og Luna Rossa Prada Pirelli. Ben Ainslie vant starten, og fikk motstanderen inn i fisen. På første merke ledet Ineos Team UK med 15 sekunder, og på bunnmerket var ledelsen økt til 22 sekunder. Italienerne klarte å seile seg innpå, og var bare 13 sekunder bak på siste kryssmerke, men Ben Ainslie var 28 sekunder foran Italia over målstreken.

BEST: Ben Ainslie vant begge startene, og ledet begge regattaene fra start til mål.